Inspiratie voor je paastafel

Inspiratie voor je paastafel

Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om na te denken over het decoreren van je paastafel.

Wil je je tafel mooi en gezellig maken, dan is het een goed idee om verschillende kleuren te combineren. Een kleurenpalet dat perfect past bij Pasen is geel en groen. Dit kan variëren van felgeel tot zacht groen. Het felle geel met het zachte groen maakt het tot een vrolijke tafel die helemaal past bij het voorjaar.

 

Gebruik een tafelloper

Begin bij het kiezen van een tafellaken of loper. Een effen kleur biedt een perfecte basis om je kleurenpalet toe te passen. Gebruik dus een kleur die niet al te veel opvalt. Plaats dan servetten in een andere kleur. Gebruik een servetring om de opmaak een extra detail te geven.

 

Voeg decoratie toe

Om je tafel verder te versieren, kun je een aantal potjes met voorjaarsbollen neerzetten. Gebruik een mix van verschillende bollen en zet deze in een vrolijk mokje of een gekleurd glas. Gebruik vervolgens kaarsen om de sfeer te verhogen. Kies voor fel kleurende kaarsen in verschillende maten en plaats ze in bijpassende kandelaars. Dit zal een warme en uitnodigende sfeer creëren. 

Ten slotte, maak je tafel af met enkele decoraties in de kleuren van je thema. Je kunt kleine paaseieren gebruiken om te plaatsen op de borden of kleine chocoladekonijntjes op elk bord te decoreren. Dit zal je paastafel er helemaal af maken.

Met dit kleurenpalet zal je een opvallende en vrolijke paastafel creëren die zeker de aandacht zal trekken.

 

   

 

Hieronder vind je een aantal tips om je paastafel gezellig te maken:

  1. Maak gebruik van een tafelloper en accessoires om het aan te kleden. Leg bijvoorbeeld een mooie oker of groene tafelloper over de tafel en versier deze met kleine decoraties zoals paaseitjes, voorjaarsbloemen, of schattige konijntjes.
  2. Om het dinerbord mooi op te dekken, begin je met een dinerbord en zet er een vrolijk kleurend ontbijtbord op. Leg er een servet op met als detail een servetring. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een lintje of touwtje om het servet te binden en daar een klein decoratiestukje aan te hangen.
  3. Top de stapel af met een kommetje met daarin een ei en eierwarmer. Dit is niet alleen een leuke toevoeging aan je tafel, maar ook nog eens handig als je tijdens het diner een eitje wilt eten.
  4. Maak gebruik van kleurrijke en bijpassende glazen en bestek. Gebruik bijvoorbeeld gekleurde wijnglazen en bijpassend bestek. Dit zal de kleuren van je tafel nog meer versterken.
  5. Tot slot, vergeet niet om sfeervolle verlichting te gebruiken. Kaarsen en lampjes kunnen een warme en gezellige sfeer creëren. Plaats bijvoorbeeld kaarsen in gele en groene kandelaars of gebruik kleine lampjes om de tafel te verlichten.

Met deze tips kan je je paastafel omtoveren tot een vrolijke en gezellige plek om met familie te eten. Dus, ga aan de slag en creëer een onvergetelijke Paastafel!

Vind hier alle producten die we hebben gebruikt voor het dekken van deze gezellig paastafel. De producten zijn ook verkrijgbaar in onze winkel Groenrijk Rijswijk.