Kamerplanten

Kom voor uw kamerplanten naar GroenRijk Rijswijk. Ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft heeft een groot assortiment kamerplanten te bieden! Groen in huis brengt een prettige sfeer met zich mee, daarnaast zorgen veel kamerplanten zoals de Aloë Vera, Lepelplant (Anthurium), Goudpalm en klimplanten voor een zuiverende werking van de lucht. Bekijk de pagina over luchtvochtigheid en kamerplanten voor meer informatie over de soorten en werking van deze 'gezonde' kamerplanten. 

Soorten kamerplanten

Er zijn heel veel verschillende soorten kamerplanten, de makkelijkste planten zijn de groene kamerplanten, cactussen en vetplanten. Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig. Deze planten bloeien niet, maar het groen zorgt al wel voor een prettige sfeer. Wilt u meer kleur in huis? In dat geval kunt u beter kiezen voor bloeiende kamerplanten zoals de Anthurium, Orchidee, Amaryllis etc.

kamerplanten bij GroenRijk Rijswijk

Producten voor de verzorging kamerplanten

Naast het grote assortiment kamerplanten hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond, zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Daarnaast hebben we ook voor diverse planten vloeibare voeding in de schappen staan. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. 

Zo geniet je extra lang van je kamerplanten

Om extra lang van je kamerplanten te kunnen genieten, kun je met een aantal zaken rekening houden. Zorg er ten eerste voor dat een kamerplant genoeg licht heeft om te kunnen groeien. Kamerplanten kunnen niet zonder daglicht, maar de volle zon moet voorkomen worden. Zorg dat de plant niet direct tegen het raam staat, want dan kunnen de bladeren verbranden. Over het algemeen is het zo dat kamerplanten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan groene kamerplanten. 

Natuurlijk is het van belang de kamerplanten water te geven. Pas de hoeveelheid water wel aan per per plant. De meeste hebben aan één keer per week voldoende. Geef het liefste water op kamertemperatuur. In de winter hoef je vaak minder water te geven dan in de zomer. 

Wanneer je kamerplant door de juiste verzorging, hoeveelheid licht en water lekker doorgroeit, wordt het op een gegeven moment tijd om de kamerplanten te verpotten. Het is aan te raden dit ieder voorjaar te doen wanneer je merkt dat een jonge plant letterlijk te weinig ruimte in zijn pot heeft en toe is aan een grotere pot. Wanneer je plant niet zoveel meer groeit, kun je om de twee of zelfs drie jaar verpotten. 

kamerplanten bij GroenRijk Rijswijk

Kom voor kamerplanten naar GroenRijk Rijswijk

Bij ons tuincentrum in Rijswijk nabij Delft en Den Haag helpen we u graag een keuze te maken voor de juiste kamerplanten voor u. In ieder huis en voor ieder persoon zijn er namelijk bepaalde planten die meer geschikt zijn. Natuurlijk vindt u bij ons tuincentrum ook alles voor de verzorging van de kamerplanten en geven we u bij iedere plant graag een op maat gemaakt advies voor uw situatie. Een kamerplant is natuurlijk ook een mooi cadeau, en ook daarvoor kunnen we adviseren! 

Meer kamerplanten: