Meststoffen

Voor meststoffen bent u bij GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag en Delft op de juiste plek. Wij hebben verschillende soorten meststoffen in ons assortiment om uw groen te helpen met groeien of gezond te houden. Zoals compost, meststoffen voor uw tuinplanten, mest voor uw kamerplanten, mest voor de moestuin, mest voor uw gazon, biologische mestsoorten en speciale meststoffen. Ook verschillende grondsoorten, zoals potgrond en tuinaarde kunt u bij ons terecht. Advies nodig over welke meststoffen het beste te gebruiken? Onze medewerkers staan voor u klaar! 

Tuin bemesten met meststoffen

Planten zijn eigenlijk net mensen. Net als ons hebben de planten voeding en water nodig om te kunnen groeien en om in leven te blijven. Daarnaast versterkt het de plant wanneer deze voeding krijgt. De planten in de uw tuin halen hun bloei- en groei energie uit de bodem. Wanneer u jaarlijks de tuin bemest, voorkomt u dat de grond arm wordt en bevordert het de groei en bloei. Wanneer kunt u het best de tuin bemesten? De beste periode om dit te doen is in het voorjaar. Waarom? De planten gaan zich in deze periode weer ontwikkelen en een extra boost kunnen ze dan wel gebruiken. Planten hebben in de herfst en winter geen extra voedingstoffen nodig. Dit komt omdat de planten in deze periode in rust zijn. Toch zijn er enkele uitzonderingen wat betreft het bemesten.

  • Rozen kunt u bijvoorbeeld het best maandelijks bemesten van eind maart tot en met eind juli.
  • De volgende planten hebben een tweede bemesting nodig aan het begin van de zomer: bloeiende tuinplanten, buxus en hagen.
  • Heeft u een mooi gazon? Dan kunt u die in principe het hele jaar door blijven bemesten. Het beste is om in de zomer en in het najaar het gazon extra te bemesten.

Voor verschillende soorten meststoffen bent u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk op het juiste adres

Verschillende soorten meststoffen

Kunstmest en organisch mest: dat zijn eigenlijk de twee soorten meststoffen. Maar wat is nu het verschil?

  • Kunstmest - Kunstmest bestaat uit stoffen die kunstmatig zijn. Het werkt zeer snel bij de planten en u zult zien dat het de groei versterkt. Heeft uw plant een snelle boost nodig? Dan is kunstmest zeker de oplossing. Kunstmest werkt wel minder lang dan organisch mest. Teveel kunstmest kan er voor zorgen dat de wortels verbranden. Let dus goed op hoeveel kunstmest u geeft. Het is belangrijk dat u zich dan ook aan de juiste hoeveelheden houdt, zoals op de verpakking staat beschreven.
  • Organisch mest - Deze mestsoort bestaat uit grondstoffen uit de natuur. Het duurt even voordat de planten het organische mest opnemen. De mest wordt in de grond eerst afgebroken tot mineralen. Deze mineralen worden later door de planten opgenomen.

Naast de twee soorten meststoffen is er ook nog een verschil in de vorm. Zo is mest te verkrijgen in kegelvorm, vloeibare vorm, meelvorm en korrelvorm. Heeft u vragen over deze twee meststoffen? Kom gerust eens langs bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Onze medewerkers helpen u graag!

Meststoffen kopen nabij Den Haag

Heeft u meststoffen nodig? Kom dan snel eens langs bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Dan kunt u meteen ons ruime assortiment met tuinplanten en tuingereedschap zien. Ons tuincentrum is zeven dagen per week geopend! Bekijk de openingstijden en hopen we u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment