Grondsoorten

Bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk nabij Den Haag en Delft vindt u diverse grondsoorten in ons assortiment. Denk dan bijvoorbeeld aan potgrond, tuinaarde en zand. Of wat dacht u van potgrond speciaal voor een specifieke plant? Bijvoorbeeld voor een orchidee? Ook dan kunt u bij ons tuincentrum gerecht. Wij hebben namelijk ook verschillende grondsoorten geschikt voor specifieke planten in ons assortiment. Voor persoonlijk advies nodigen we u graag uit in ons tuincentrum. Ook kunt u bij ons terecht voor meststoffen als u planten nog een extraatje nodig hebben. 

Zorg voor een gezonde tuin met de diverse soorten grondsoorten

Tegenwoordig is de grond die bij nieuwe huizen worden opgeleverd, vrij arm. Eigenlijk zit hier vrij weinig leven in. Deze grond is dan ook geen gezonde basis voor uw planten en zullen hier niet goed in groeien. Gelukkig zijn er nog genoeg andere grondsoorten die bijdragen aan een goede bodem voor uw planten. Daar bent u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk op het goede adres. Wij kunnen u helpen en voorzien u graag van advies wat het beste is voor uw tuin. Welke grondsoorten kunt u bij ons vinden?

  • Potgrond - Dit is vooral erg geschikt voor alle planten in potten en bakken. Potgrond is een mengsel van diverse grondstoffen op natuurlijke basis. De basis hiervan is van veen of kokos. Potgrond kunt u vaal zowel binnen als buiten gebruiken. Door deze samenstelling is het geschikt om water en lucht vast te houden.
  • Tuinaarde - Deze grondsoort is zeer geschikt voor in de tuin en bestaat vaak uit compost en tuinturf. Eigenlijk zorgt tuinaarde voor organisch stof in de bodem van de grond. Planten die bijvoorbeeld van een wat zurige grond houden, zullen een stuk beter groeien in tuinaarde.
  • Zand - Ook zand kunt u in de tuin gebruiken wanneer u bijvoorbeeld tegels gaat leggen. Daarnaast kunt u potgrond mengen met zand. Dit is tevens geschikt wanneer u plantjes gaan stekken. Dit mengsel zorgt er namelijk voor dat de grond wat luchtig blijft.

Diverse grondsoorten, maar welke heeft u nodig?

Het is helemaal afhankelijk van de bodem van de tuin welke grondsoort u nodig heeft. Iedere tuin heeft een andere aanvulling nodig om uiteindelijk voor een gezonde grond te zijn en waar planten en bloemen goed kunnen groeien. We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt wat het beste in uw tuin past. Onze medewerkers staan voor u klaar en geven u advies, tips en meer informatie. Zij helpen u graag! Tevens kunnen zij u ook alles vertellen over meststoffen. Op deze manier creëert u een gezonde tuin!

Diverse grondsoorten vindt u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Kom voor diverse grondsoorten naar GroenRijk 't Haantje in Rijswijk 

Voor grondsoorten bent u GroenRijk Rijswijk nabij Delft en Den Haag aan het juiste adres. Kom langs en dan geven we u graag advies! In ons tuincentrum in Rijswijk bent u aan het goede adres voor alle benodigdheden voor een gezonde bodem en een prachtig bloeiende tuin. Wij zijn zeven dagen per week geopend en staan altijd voor u klaar voor advies en informatie. Naast alles over grondsoorten vindt u in ons tuincentrum natuurlijk ook veel soorten tuinplanten, tuingereedschap en nog veel meer producten op het gebied van tuinieren. Bekijk de openingstijden van onze winkel en plan hieronder uw route naar het tuincentrum. Graag tot ziens bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment