Bestrijdingsmiddelen

In het assortiment van GroenRijk 't Haantje in Rijswijk vindt u voldoende bestrijdingsmiddelen om uw planten te beschermen en insecten, onkruid en schimmels te bestrijden. Wij hebben diverse producten in ons tuincentrum van diverse merken. Heeft u geen idee welk product u nodig hebt? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers.

Heeft u wel gewasbescherming nodig?

Voordat u aan de slag gaat met bestrijdingsmiddelen, moet u even checken of er geen andere reden is waarom de plant het niet goed doet. Het kan namelijk zo zijn dat de plant helemaal niet op een goede plek staat. Krijgt hij wel genoeg licht? Of moet hij juist niet in het volle licht en op een donkerdere plek gezet worden? Check ook altijd even de grond van de plant: is het te nat of te droog. Probeer de plant genoeg of juist wat minder water te geven. Bij teveel water kan de plant namelijk ook problemen krijgen. Mocht het toch zo zijn dat de plant last heeft van bijvoorbeeld rupsen of luizen, dan kunt u aan de slag gaan met bestrijdingsmiddelen. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing door voordat u het product gaat gebruiken. Tegen welke vervelend ongedierte vindt u in ons tuincentrum in Rijswijk diverse bestrijdingsmiddelen:

  • Muizen
  • Mollen
  • Buxusmot of buxusrups
  • Algen
  • Mieren
  • Slakken
  • Wormen

Shop bestrijdingsmiddelen op deTuinwinkelOnline.nl!Een ander soort bestrijdingsmiddelen voor onkruidbestrijding

Wanneer u een mooi gazon heeft, kan het (hoe vervelend het ook is) onkruid ontstaan. In de rest van de tuin kan ook onkruid gaan groeien. Dit kunt u gemakkelijk schoffelen en vervolgens verwijderen, maar in een gazon moet u toch wel iets anders te werk gaan. Hier heeft u bestrijdingsmiddelen in vloeibare vorm of korrels voor nodig. Naast onkruid in het gazon, kan er zelfs ook mos ontstaan. Dit gebeurt eigenlijk wanneer het gazon in de schaduw ligt. Hierdoor wordt de grond zuur en wordt de mos groei bevordert. Heeft u in de tuin last van hardnekkig onkruid en weet u niet hoe u dit moet bestrijden? Dan bent u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk van harte welkom. Onze medewerkers helpen u graag, want ook wij willen dat u onkruidvrij kunt genieten van uw tuin.

Bestrijdingsmiddelen koopt u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Schimmels bestrijden

Eigenlijk is het niet te voorkomen wanneer het in de zomer veel regent en zwakke planten last krijgen van schimmelziekten. Dit is natuurlijk super vervelend en moet zo snel mogelijk opgelost worden. Schimmel is over het algemeen moeilijk te bestrijden en kan snel overslaan op andere planten. Schimmel kan de groei van de plant belemmeren en zelfs de grond aantasten. Welke schimmelziekten komen bij planten voor:

  • Meeldauw - Dit is een bekende schimmelziekte en is te herkennen aan een laagje met wit schimmelpluis. 
  • Roest - Deze vorm van schimmel is te herkennen aan de gele en rode plekken op de bladeren. Aan de onderkant komen vaak geelbruine plekken.
  • Sterroetdauw - Blackspot is een andere naam voor deze schimmel en zien we vooral op rozen.

Bestrijdingsmiddelen kopen bij GroenRijk in Rijswijk

Heeft u last van ongedierte, onkruid of schimmel? Of heeft u een ander probleem met uw planten, maar weet u niet wat u ertegen kunt doen? Kom dan snel langs bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Onze plant-experts helpen u graag met bestrijdingsmiddelen om uw plant beter te maken. Als laatst willen we voorop stellen dat bestrijdingsmiddelen per definitie niet schadelijk hoeven zijn. Heeft u vragen hierover? Ook hier kunnen onze medewerkers antwoord op geven. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment