Tuinplanten

Op zoek naar tuinplanten in de omgeving van Den Haag en Delft? Dan bent u bij GroenRijk Rijswijk aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een ruim assortiment tuinplanten in het assortiment. Voor ieder seizoen zijn er vaste planten bij ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft te vinden.

Actuele tuinplanten

Wil je weten welke tuinplanten op dit moment populair zijn? Op het moment worden er volop bomen, heesters en coniferen verkocht. Ook is het tijd om bloembollen te planten, zodat je van het voorjaar kunt genieten van kleur in de tuin! Bekijk hier een overzicht van de meest populaire tuinplanten van dit moment: 

 1. Calluna
 2. Euonymus
 3. Hebe
 4. Buxus
 5. Viola
 6. Hydrangea
 7. Erica
 8. Skimmia
 9. Ilex
 10. Hedera

Veel van deze planten zie je in de slideshow rechtsboven. 

Soorten tuinplanten

Wij hebben verschillende soorten tuinplanten in ons assortiment. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Vaste tuinplanten
 • Bomen, heesters en coniferen
 • Bloembollen en zaden
 • Eénjarigen tuinplanten
 • Rozen en klimplanten 
 • Bamboe

Onderverdeling vaste tuinplanten

In de categorie vaste tuinplanten vallen wederom weer heel veel soorten. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door ook de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er:

 • Schaduwplanten
 • Water- en moerasplanten
 • Planten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. Eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de vrieskou weer af. 

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten

Het is zeker niet zo dat u maar een soort tuinplanten aan kunt schaffen. Juist het combineren van verschillende tuinplanten maakt uw tuin, balkon of dakterras tot een mooi geheel. Een goede combinatie bestaat uit planten met verschillende vormen van bloeiwijze en blad. Zo zijn éénjarige perkplanten goed te combineren met vaste planten. Maar ook bloembollen in combinatie met heesters en rijke bloeiers maken van uw tuin een natuurrijke en bloeiende plek. Zijn uw tuinplanten dan nog wel te zien als één geheel? Ja zeker, door een aantal soorten, combinaties en kleuren te kiezen en terug te laten komen op meerdere plekken in de tuin ontstaat er een geheel. 

tuinplanten

Zomerbloeiers en winterbloeiers

Voor zowel de zomer als de winter zijn er tuinplanten die bloeien. Ook wel de zogeheten zomerbloeiers en winterbloeiers. De winterbloeiers kunnen vaak in de zomer blijven staan en een aantal zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Kom vooral langs in ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft voor advies over welke tuinplanten u in welk seizoen het beste kunt planten. 

Kom voor tuinplanten naar GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag en Delft

In ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft staan onze specialisten klaar om u te helpen de juiste tuinplanten voor u uit te zoeken. Uiteraard heeft iedereen namelijk een persoonlijke voorkeur wat hij of zij mooi vindt en daarnaast is ieders situatie ook verschillend. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin met veel zon, juist een kleine tuin met veel schaduw of misschien wel een balkon of dakterras? In ieder geval zijn er andere tuinplanten die het beste passen in uw buitenomgeving. Dus heeft u hulp nodig of wilt u meer weten over tuinplanten, bij GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag en Delft geven we u graag advies, kom langs of bel ons op: 015-2126359.

Openingstijden en contact Tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment