Pittige pompoensoep om warm van te worden

Hoe heerlijk herfst wil je het hebben?

Heerlijk om in de herfst te genieten van een zelfgemaakte pompoensoep! Ben je druk geweest met tuinieren, bladeren weghalen of andere fijne herfstklusjes in de tuin? Verwen jezelf daarna met een pittige pompoensoep. 

Je kunt er niet omheen... de pompoenen zijn overal. Ook in ons tuincentrum in Rijswijk. Je kunt pompoenen gebruiken als decoratie bij de voordeur, ergens in de achtertuin bij een gezellige zithoek of op tafel of je gebruikt de pompoen om te knutselen voor Halloween! Ook een eigen pompoensoep hoort natuurlijk bij de mogelijkheden en met de zaadjes kun je gemakkelijk en snel nieuwe pompoenen kweken. Genoeg ideeën, maar nu eerst het lekkere recept voor pompoensoep. 

Pittige pompoensoep ingrediënten

Soep voor 4 personen

  • 1 pompoen
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, schoongemaakt en zeer fijn gesneden
  • 800 ml bouillon (fond of blokje)
  • Kerrie of ketoembar
  • Staafmixer

Pompoensoep bereiden

Allereerst snij je de pompoen in vier stukken, verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant en bewaar deze apart. Haal de schil van de vier parten en snij het vruchtvlees in stukjes. Nu gaan we bakken! In een grote pan de olie, ui, knoflook en rode peper fruiten, pompoenstukken toevoegen en enkele minuten mee bakken. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten doorkoken. Maak de pompoensoep op smaak met kerrie en ketoembar. Pureer het geheel met de sfaafmixer en voilà! Heerlijk met geroosterd desembrood en roomkaas erbij. 

Eet smakelijk! 

Heeft het gesmaakt en wil je variëren? Bekijk de variatietip!

Geef de pittige pompoensoep extra kleur en een bijzondere smaak door er eetbare viooltjes* aan toe te voegen. Niet alleen mooi voor het oog, ook geweldig om te eten!

Tags: