Nieuwbouw

GroenRijk 't Haantje gaat verbouwen!

Het GroenRijk tuincentrum aan 't Haantje te Rijswijk gaat uitgebreid verbouwen en draait hierdoor om 'als een blad aan de boom'. Doordat de toegangsweg 't Haantje wordt aangepakt tegen sluipverkeer, komt er een nieuwe verbindingsweg en dus een nieuwe ingang naar het tuincentrum. Het tuincentrum zal 180 graden gedraaid worden, wat een uitgebreide verbouwing met zich meebrengt.

En dit is niet het enige nieuws wat te melden is vanuit Rijswijk. Want per 4 maart j.l. hebben broer en zus Edwin en Gerdien 't Hart het bestuurderschap overgenomen van hun ouders Lida & Harry 't Hart. Edwin was al enkele jaren mede-eigenaar, maar nu is ook Gerdien toegetreden tot het bedrijf. Hiermee staat nu de vierde generatie aan het roer van dit mooie familiebedrijf.

Verbouwing

De verbouwing wordt een ingrijpend project, met een geplande heropening in het voorjaar van 2016. Want waar nu de ingang zit, wordt straks de achterkant en aan de huidige achterkant komt een nieuwbouwgedeelte met de entree en het parkeerterrein. In de nieuwbouw komt de warme kas en het oude pand wordt omgevormd tot een overdekt buitenterrein.

Door het aanpassen van het bedrijf realiseert familie 't Hart tegelijkertijd een uitbreiding van het winkeloppervlak, waar ook een horecafunctie aan toegevoegd wordt. Op de eerste verdieping komen kantoren en een kantine. Totaal heeft het tuincentrum dan een oppervlakte van 5.672 m2. Smiemans Projecten zorgt als hoofdaannemer voor de bouw van de kasconstructie, voor de fundatie, techniek, vloeren en alle overige bouwkundige elementen die er nodig zijn.

Tijdens deze verbouwing blijft het tuincentrum gewoon open.

Bekijk hier de voortgang van de nieuwbouw