Snurkprobleem? Koop een ananasplant!

Snurkprobleem? Koop een ananasplant!

Last van snurken koop een ananasplant voor op de slaapkamer! Als iemand ’s nachts behoorlijk snurkt, kan dat heel hinderlijk zijn, niet zo zeer voor de ‘boosdoener’ zelf, maar vooral voor diens huisgenoten. En als je niet goed geslapen hebt, begin je de dag bepaald niet fris en fruitig. Maar wat blijkt? De mooie ananasplant, een Bromeliasoort, schijnt anti-snurk te werken.

De ananasplant werkt luchtwegverwijdend

In de medische wetenschap staat de ananasplant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Die worden toegeschreven aan het enzym bromeliane, een zeer sterke ontstekingsremmer. Bovendien verspreidt de plant ’s avonds een geur die luchtwegverwijdend werkt. Voor botanisten is de ananasplant bijzonder omdat die ’s nachts zuurstof afgeeft in plaats van overdag. Dus je moet deze mooie sierananas niet opeten, maar gewoon een mooi plekje geven in de slaapkamer van de snurker.

Andere gezonde kamerplanten naast de ananasplant

De meeste mensen weten wel dat groene planten in huis goed voor je zijn, alleen al omdat ze voor een ontspannen, rustgevende sfeer zorgen. Daarnaast zijn er planten die ook nog eens luchtzuiverend werken. Ideaal voor mensen met astma of andere longaandoeningen of mensen die op kantoor last hebben van het ‘sick building’-syndroom. Sceptici kunnen gerust zijn: niemand minder dan ruimteorganisatie NASA heeft onderzoek gedaan naar planten die afgesloten ruimten voorzien van schone lucht en zuurstof en die giftige stoffen in de lucht afbreken. Hierbij NASA’s top vier:

  1.  Areca palm: Dit is een topper op het gebied van het aanmaken van zuurstof. Bovendien breekt hij formaldehyde af. Voor 100% pure lucht heb je er in een kamer drie per persoon nodig, maar met één van deze planten verbeter je de luchtkwaliteit ook al aanzienlijk.
  2. Sansevieria: De plant die ook wel ‘vrouwentongen’ wordt genoemd had lange tijd een ouderwets imago, maar is weer helemaal terug van weggeweest. Een oersterke plant die makkelijk in het onderhoud is en bovendien benzeen, trichlooretheen en formaldehyde afbreekt.
  3. Scindapsus: De Scindapsus of Epipremnum krijgt mooie groene ranken en past helemaal in de trend van hangende planten en jungle-achtige interieurs. Ook deze haalt veel schadelijke stoffen uit de lucht. Waarschijnlijk wat minder bekend, maar zou daarom niet minder geliefd moeten zijn.
  4. Gerbera : De enige vrolijke bloeier in de top vier van de NASA. Een vaas met gerbera’s of een gerbera in pot breekt ook zowel benzeen, trichlooretheen en formaldehyde af.

Kom dus naar GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag voor een ananasplant als je de (nacht)rust in huis en of de productiviteit op kantoor wilt verhogen.