Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Witte klaverzuring, familie van de Oxalidaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Oxalis acetosella? De Oxalis acetosella is ook wel bekend als Witte klaverzuring. Deze Oxalidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 10 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Oxalis acetosella? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Witte klaverzuring Wetenschappelijke naam: Oxalis acetosella Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Oxalis Familie: Oxalidaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee