Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone rolklaver, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Lotus corniculatus 'Pleniflorus'? De Lotus corniculatus 'Pleniflorus' is ook wel bekend als Gewone rolklaver. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 10 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lotus corniculatus 'Pleniflorus'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Gewone rolklaver Wetenschappelijke naam: Lotus corniculatus 'Pleniflorus' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lotus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee