Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Knautia, familie van de Dipsacaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Knautia macedonica Pink Form? De Knautia macedonica Pink Form is ook wel bekend als Knautia. Deze Dipsacaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 70 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Knautia macedonica Pink Form? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Knautia Wetenschappelijke naam: Knautia macedonica Pink Form Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Knautia Familie: Dipsacaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee