Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ierse klimop, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Hedera hibernica? De Hedera hibernica is ook wel bekend als Ierse klimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera hibernica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Ierse klimop Wetenschappelijke naam: Hedera hibernica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hedera Familie: Araliaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee