Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Engels gras, familie van de Plumbaginaceae. De bloemkleur is karmijnrood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Armeria maritima 'D?sseldorfer Stolz'? De Armeria maritima 'D?sseldorfer Stolz' is ook wel bekend als Engels gras. Deze Plumbaginaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Armeria maritima 'D?sseldorfer Stolz'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Engels gras Wetenschappelijke naam: Armeria maritima 'D?sseldorfer Stolz' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Armeria Familie: Plumbaginaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee