Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Apios, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is purperbruin en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 250 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Apios americana? De Apios americana is ook wel bekend als Apios. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Apios americana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Apios Wetenschappelijke naam: Apios americana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Apios Familie: Fabaceae Bloemkleur: Bruin, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee