Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mahonia, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. december tot en met januari. De bladeren zijn grauwgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Mahonia x media 'Winter Sun'? De Mahonia x media 'Winter Sun' is ook wel bekend als Mahonia. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 175 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Mahonia x media 'Winter Sun'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Mahonia Wetenschappelijke naam: Mahonia x media 'Winter Sun' Type plant: Heester
  • Geslacht: Mahonia Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: December, Januari
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee