Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Duivelswandelstok, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn wit gevlekt. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Aralia elata 'Silver Umbrella'? De Aralia elata 'Silver Umbrella' is ook wel bekend als Duivelswandelstok. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 400 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aralia elata 'Silver Umbrella'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Duivelswandelstok Wetenschappelijke naam: Aralia elata 'Silver Umbrella' Type plant: Heester
  • Geslacht: Aralia Familie: Araliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee