Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tuinlobelia, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte:
Zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open plaats zonder bomen of struiken. Deze tweejarige plant verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Is goed te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog wordt. Als daaraan wordt voldaan is ze ook geschikt voor potten en bloembakken. Goed te gebruiken als perkplant. Laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Lobelia erinus 'Paper Moon'? De Lobelia erinus 'Paper Moon' is ook wel bekend als Tuinlobelia. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lobelia erinus 'Paper Moon'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Tuinlobelia Wetenschappelijke naam: Lobelia erinus 'Paper Moon' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Lobelia Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee