Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Juniperus, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Ben je op zoek naar Juniperus procumbens 'Nana'? De Juniperus procumbens 'Nana' is ook wel bekend als Juniperus. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Juniperus procumbens 'Nana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Juniperus Wetenschappelijke naam: Juniperus procumbens 'Nana' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Juniperus Familie: Cupressaceae Bladkleur: Blauw, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50
  • Giftig: Nee