Een olifant en kamerplanten

Wat hebben olifanten en kamerplanten met elkaar gemeen? Er zijn twee wel heel populaire kamerplanten die toch wel heel veel weg hebben van een olifant: De Olifantsoor en de Olifantspoot. Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk voor meer hippe grote kamerplanten. 

  • Beaucarnea
    De Beaucarnea heeft officieel geen aparte Nederlandse naam, maar wordt vaak olifantspoot genoemd. Die naam is best goed gevonden, want de vooral onderaan sterk verdikte, flesvormige stam doet inderdaad aan een olifantspoot denken. De olifantspoot is een echte designplant voor in huis met als extra aantrekkelijk voordeel dat hij heel makkelijk is te verzorgen.

  • Alocasia
    Alocasia, ook wel bekend als olifantsoor, heeft grote, mooi getekende bladeren in de vorm van olifantenoren. Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben en het blad is al even spraakmakend. 

Bij een urban jungle hoort een olifantenplant

Woonkamers, keukens, wc's, badkamers, slaapkamers en kantoren worden tegenwoordig allemaal vol gezet met planten. Niet alleen omdat planten zorgen voor een goede luchtvochtigheid, maar ze zuiveren ook de lucht en het is bewezen dat we creatiever zijn met planten om ons heen. Een woonkamer waar veel kamerplanten in staan, wordt ook wel een urban jungle genoemd. Een olifantsoor of een olifantspoot mag daar natuurlijk niet ontbreken! Je kan een olifant wel uit de jungle halen, maar de jungle niet uit een olifant! 

Grote kamerplanten

In ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft (in Rijswijk) hebben wij allerlei populaire grote kamerplanten. Kom langs en kies de planten uit die bij jou passen! Bekijk onze openingstijden en contactgegevens of neem nog een kijkje bij meer kamerplanten