Hoera, GroenRijk 't Haantje is 90 jaar!

Feest, feest, feest! De vlaggen wapperen, de slingers hangen en de confetti dwarrelt neer, want dit jaar viert GroenRijk 't Haantje maar liefst 90 jaar groei en bloei! Een mijlpaal om trots op te zijn, en dat gaan we groots vieren met een overvloed aan jubileumacties. Want wie jarig is, trakteert! Houd onze socials goed in de gaten voor al onze kortingsknallers en groene acties. We nemen je ook graag mee op een reis door de tijd en delen de bijzondere geschiedenis van ons tuincentrum. Stap terug in de tijd en ontdek hoe een bescheiden zaadhandel heeft geleid tot het meest veelzijdige tuincentrum in de regio. Vier je met ons mee?

Speciale aanbiedingen

Het hele jaar door is het feest in ons bruisende (online) tuincentrum. Ontdek nu onze speciale jubileumaanbiedingen in onze webshop de Tuinwinkel Online! Want wie houdt er niet van een goede deal? En wat is er nou beter dan een gezellige pauze in ons tuincafé met ons exclusieve jubileumarrangement: een smakelijk kopje koffie of thee en een verrukkelijk jubileumgebakje, allemaal voor slechts €4,99!

Naar de webshop

 

Feestelijk boeket voor een feestelijke prijs

Maar dat is nog niet alles - elke vrijdag verrassen we je met ons jubileum(weekend)boeket, verkrijgbaar voor slechts €12,99. Want bij een feest hoort natuurlijk een boeket bloemen... Onze bloemisten zorgen elke keer weer voor een feestelijk tintje! Kom gezellig langs en laat je inspireren door alles wat ons tuincentrum te bieden heeft.

Kom lunchen bij tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk!

Jubileum GroenRijk Rijswijk - 90 jaar!

Jubileum GroenRijk Rijswijk - 90 jaar!

Jubileum GroenRijk Rijswijk - 90 jaar!

Hoe het ooit begon

De periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog was een turbulente, maar wel eentje van kansen. Harm Vriend, een ondernemer pur sang, zag deze mogelijkheden helder voor zich. In 1934 startte hij zijn eigen zaadhandel, een beslissing die de basis legde voor een bloeiende toekomst. Met zijn zaadkwekerij bezocht Harm wekelijks markten in de regio, waar zijn expertise en vriendelijke benadering hem geliefd maakten bij boeren en tuinders.

Het ontstaan van het tuincentrum

Ondanks de uitdagingen van de oorlogsjaren wist de zaadhandel stand te houden dankzij sterke zakelijke relaties met agrariërs. Zelfgekweekt zaaigoed werd een waardevol ruilmiddel tijdens de schaarste van die periode. Na de bevrijding werd het stokje overgenomen door Harms schoonzoon, Cor 't Hart. Hij leidde het bedrijf door de tweede helft van de twintigste eeuw. In 1962, te midden van de opkomende tuinierstrend, legde hij het fundament voor het huidige GroenRijk 't Haantje.

Een bloeiend familiebedrijf

Toen Cor 't Hart plotseling overleed, stonden zoon Harry en zijn vrouw Lida voor een grote uitdaging: het bedrijf voortzetten. Harry, altijd al gepassioneerd door bloemen en planten, besloot samen met Lida door te gaan. Ze kozen vastberaden voor continuïteit en groeiden verder. In 1993 sloot 't Haantje zich aan bij de GroenRijk-formule en in 2016 namen hun kinderen, Edwin en Gerdien, het roer over. Datzelfde jaar werd het pand volledig vernieuwd en het tuincentrum bloeide als nooit tevoren!

Nog altijd aan het groeien

Met de vierde generatie aan het roer, staat GroenRijk 't Haantje klaar om nieuwe horizons te verkennen. Wist je dat er ook een 't Haantje hoveniersbedrijf bestaat? En in 2020 lanceerden we een webshop. Maar de fysieke winkel blijft het kloppende hart van het bedrijf. Hier kunnen klanten niet alleen planten kopen, maar ook een totaalbeleving ervaren. Deskundigheid, service en inspiratie zijn nog altijd de kernwaarden. GroenRijk 't Haantje blijft zich vol overgave inzetten, samen met hun team van gepassioneerde medewerkers. Kom je binnenkort langs om dit mee te beleven?

Wil je meer lezen over tuincentrum 't Haantje? Lees hier het krantenartikel.

Openingstijden en contact