Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse slangenbaard, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Ophiopogon japonicus 'Minor'? De Ophiopogon japonicus 'Minor' is ook wel bekend als Japanse slangenbaard. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ophiopogon japonicus 'Minor'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse slangenbaard Wetenschappelijke naam: Ophiopogon japonicus 'Minor' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ophiopogon Familie: Liliaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee