Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Watergentiaan, familie van de Menyanthaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt niet, maar drijft geheel in het water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Nymphoides peltata? De Nymphoides peltata is ook wel bekend als Watergentiaan. Deze Menyanthaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Nymphoides peltata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Watergentiaan Wetenschappelijke naam: Nymphoides peltata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Nymphoides Familie: Menyanthaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee