Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is bronskleurig en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 250 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Miscanthus floridulus? De Miscanthus floridulus is ook wel bekend als Prachtriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Miscanthus floridulus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Prachtriet Wetenschappelijke naam: Miscanthus floridulus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Miscanthus Familie: Poaceae Bloemkleur: Bruin
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee