Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vijfdelig kaasjeskruid, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Ben je op zoek naar Malva alcea 'Fastigiata'? De Malva alcea 'Fastigiata' is ook wel bekend als Vijfdelig kaasjeskruid. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Malva alcea 'Fastigiata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Vijfdelig kaasjeskruid Wetenschappelijke naam: Malva alcea 'Fastigiata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Malva Familie: Malvaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee