Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Overblijvend vlas, familie van de Linaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsblauw en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 45 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Linum perenne 'Saphir'? De Linum perenne 'Saphir' is ook wel bekend als Overblijvend vlas. Deze Linaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 45 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Linum perenne 'Saphir'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Overblijvend vlas Wetenschappelijke naam: Linum perenne 'Saphir' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Linum Familie: Linaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Blauw, Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 45 Giftig: Nee