Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlasleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is bleeklila en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 45 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Linaria x dominii 'Carnforth'? De Linaria x dominii 'Carnforth' is ook wel bekend als Vlasleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogtevan ongeveer 45 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Linaria x dominii 'Carnforth'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Vlasleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Linaria x dominii 'Carnforth' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Linaria Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 45 Giftig: Nee