Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Microbiota, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn diepgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur zwak zure tot basische grond (pH = 6 - 9). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Ook in de lage landen te houden. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Microbiota decussata? De Microbiota decussata is ook wel bekend als Microbiota. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 30 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Microbiota decussata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Microbiota Wetenschappelijke naam: Microbiota decussata Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Microbiota Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot basisch Hoogte in CM: 30
  • Giftig: Nee