Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tulpenboom, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn geel gerand. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte gedurende een korte periode, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum'? De Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' is ook wel bekend als Tulpenboom. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Tulpenboom Wetenschappelijke naam: Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' Type plant: Boom
  • Geslacht: Liriodendron Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 1500 Giftig: Nee