Tuinplant van de Maand augustus: Hebe

Tuinplant van de Maand augustus: Hebe

Wil je de zomertuin of het terras een oppepper geven? Dan heb je met de Hebe, ook wel bekend als struikveronica, in een mum van tijd weer kleur in de tuin! Maak kennis met de Tuinplant van de Maand augustus.

De Hebe bloeit tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook aantrekkelijk voor vlinders! Er zit namelijk veel nectar in de bloemen. En omdat de Hebe zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid. Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad.

De Hebe past prima bij de tuintrends van 2015. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen of en bakken met een verweerd uiterlijk. Je hebt dan de sfeer van de tuintrend ‘Unexpected Wild’ te pakken. Hou je liever van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Kijk voor meer informatie en inspiratie over de Hebe of andere tuinplanten op www.mooiwatplantendoen.nl.