Graszoden

Op zoek naar graszoden in de omgeving van Den Haag, Delft en Zoetermeer? Dan kunt u via het formulier onderaan deze pagina uw bestelling plaatsen. Wilt u een vraag stellen? Dat kan ook via het formulier, of bel ons op 015-2126359.

Met graszoden in een handomdraai een mooi gazon!

Wilt u snel een mooi gazon, dan zijn graszoden de ideale oplossing. U krijgt van ons gras van het juiste mengsel en van een uitstekende kwaliteit, namelijk van het merk Queens Grass. Graszoden hebben een afmeting van 1m² (40 cm breed en 250 cm lang). Houd rekening met 5% snijverlies en bij een gazon met veel rondingen met 10% snijverlies. Onze graszoden zijn elke week te bestellen. Op woensdag voor 10:00 besteld is levering op de vrijdag in die zelfde week.

Grassoorten

 • Speelgazon
  Speelgazon oogt fris groen, kan een hoge belasting dragen en is daarmee ideaal voor kinderen en huisdieren. Speelgazon is de meest verkochte graszoden soort.
   
 • Schaduwgazon
  Heeft u in uw tuin plaatsen waar weinig zon licht komt? Dan is schaduwgazon ideaal voor uw tuin. De schaduwgazon grasmatten groeien goed in de schaduw, maar ook in de zon. Schaduwgazon is daarnaast goed te betreden. 

Prijzen

Grassoort

Prijs per rol / m2

Speelgazon

€ 3,99

Schaduwgazon

€ 4,50

 

Graszoden afhalen en bezorgen in de omgeving Den Haag

Heeft u graszoden besteld dan kunt u de graszoden zelf ophalen tijdens openingstijden in ons tuincentrum in Rijswijk. Graszoden zijn een versproduct en dienen zo snel mogelijk gelegd te worden. Gaat u voor wat extra gemak? Dat kan ook! Tegen een kleine vergoeding bezorgen wij ook aan huis. Afhankelijk van uw woonadres zullen wij daar kosten voor in rekening brengen. Wij bezorgen onder andere in Rijswijk, Delft, Den Hoorn en Den Haag. 

Graszoden leggen

Rol de grasmatten zo dicht mogelijk tegen elkaar uit. Wanneer er naden tussen de graszoden vallen kunt u deze opvullen met potgrond of gewone grond. Om kleine oneffenheden weg te werken, kunt u de zoden na het leggen met een rol lichtjes aanrollen. Wanneer het erg droog is dan is het van belang de eerste weken voldoende water te geven. Dit kunt u het beste in de ochtend of in de avond doen, maar niet overdag wanneer de zon fel schijnt. Ons advies: geef de grasmatten elke twee dagen 10 tot 20 mm water. Bekijk zeker de folder Quens Grass graszoden leggen.

Heeft u niet zulke groene vingers en wilt u liever dat onze hovenier de graszoden voor u legt? Dat kan ook neem dan contact op via het formulier op de hoveniers pagina.

Alles wat u nodig heeft voor het onderhouden van uw gazon

Gebruik speciale meststof bij het aanleggen van graszoden om wortelvorming te stimuleren. Daardoor krijgt u snel een dichte en stevige grasmat. Ook raden wij u aan gazonmest aan te schaffen aangezien u elke 8 weken het gazon dient te bemesten met speciaal daarvoor geschikte gazonmest. Gebruik hiervoor ongeveer 1 kg per 15 - 20 m². Gazonmest is lang houdbaar, mits u deze droog bewaard. Om uw bodem de juiste pH waarde te geven en mosvorming te voorkomen kunt u het beste kalk gebruiken. Korrelkalk verhoogt de pH waarde en geeft mosvorming minder kans. Net als mest kunt u hiervoor 1 kg per 15 - 20 m² gebruiken en deze droog bewaren. Deze producten vindt u allemaal in ons tuincentrum of kunt het bij uw graszoden bestelling bijbestellen.

Daarnaast verkopen we in ons tuincentrum nog veel meer producten om uw gazon in topconditie te houden:

 • Grasmaaiers
 • Handmatige grasscharen
 • Elektrische grasscharen
 • Grastrimmers
 • Verticuteermachines
 • Strooiwagens
 • Graszoden
 • En meer

Graszoden bestellen

Wij leveren graszoden in rollen bij u aan. De prijs van de graszoden is per m² € 3,99 (speelgras) en € 4,50 (schaduwgras), de grasrollen zijn 40 cm breed en 2.5 meter lang. Houd bij het bestellen rekening met 5% snijverlies. Een grasmat met veel rondingen heeft maximaal 10% snij verlies. Graag voor woensdag bestellen dan hebben wij de graszonden vrijdag vers in huis. Heeft u een grotere hoeveelheid nodig? Vanaf 70m2 dan kan het ook op een andere dag geleverd worden, wekelijks bestellen wij een aantal m2 extra dus bel gerust om te vragen of wij momenteel nog graszoden op voorraad hebben. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers via info@hethaantje.groenrijk.n of bel 015-2126359

Bestelformulier graszoden

Heeft u interesse in de graszoden van GroenRijk Rijswijk? Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij spoedig contact met u op over uw wensen, de kosten en de levering. Bij afhaal van de graszoden bij ons tuincentrum, kunt u de graszoden op de betreffende dag ophalen. Als u voor woensdag 10:00 besteld dan hebben wij de graszoden op vrijdag in huis. Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.