Vissen

Heeft u thuis vissen, bijvoorbeeld in een vissenkom of in de vijver? Bij GroenRijk 't Haantje bent u aan het juiste adres voor de verzorging van vissen zowel in de vissenkom als in de vjiver. Onze dierenwinkel biedt voor verschillende huisdieren een uiteenlopend assortiment aan verzorgingsbenodigdheden, zodat u uw huisdieren zo goed mogelijk kunt verzorgen. Ook helpen wij u graag verder bij eventuele vragen of twijfels, er is altijd iemand aanwezig op onze dierenafdeling die u kan voorzien van informatie. Wij verkopen geen vissen, alleen de benodigdheden!

De benodigdheden voor het verzorgen van vissen

De meest voorkomende vis is de goudvis. Wanneer u ervoor kiest om een vis aan te schaffen in een aquarium, is het van belang dat deze ruim genoeg is. Ook de standplaats is van belang; zorg dat het aquarium ruim genoeg is en op een rustige plek staat, niet in de zon. De stelregel die gehanteerd wordt is dat de goudvis 5 liter nodig heeft om zich prettig te voelen. Verder is grind belangrijk voor in het aquarium, evenals waterplanten. Verschonen van het aquarium dient één keer in de 2 weken te gebeuren om een gezond leefklimaat te behouden. 

Hoeveel vissenvoer hebben goudvissen nodig?

Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks eten. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op andere bronnen van voeding. Zo eten ze ook:

  • gedroogde of diepgevroren watervlooien
  • muggenlarven
  • tubifex
  • bepaalde waterplanten zoals waterpest

Voor meer informatie over geschikte voeding voor verschillende soorten vissen kunt u ons uiteraard om advies vragen! 

GroenRijk Rijswijk vissenDe benodigdheden voor de verzorging van uw vissen aanschaffen

U vindt op onze dierenafdeling de verschillende benodigdheden voor het verzorgen van uw vis, zoals een grote verscheidenheid aan aquaria, pomps en eventueel verwarming. Uiteraard hebben wij ook verschillende soorten voeding voor verschillende soorten vissen. Ook de binnenkant van het aquarium is van belang zoals grind, waterplanten en overige decoraties. Als laatste is er nog het onderhoud van het aquarium waar u de verschillende benodigdheden voor vindt, zoals bijvoorbeeld een netje. Ook vijvervissen hebben zo hun behoeften qua verzorging, die u uiteraard ook bij ons vindt in de dierenwinkel, of op de vijverafdeling. Het hoeft uw vissen aan niets te ontbreken! 

GroenRijk Rijswijk vissenTot ziens bij GroenRijk 't Haantje voor alle benodigdheden voor uw vissen

U bent van harte welkom bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk, voor een divers en uitgebreid aanbod aan verzorging voor vissen in het aquarium, of in de vijver. Uiteraard kunt u op onze dierenafdeling altijd iemand aanspreken die u kan helpen indien u twijfelt of vragen heeft. Er is altijd iemand aanwezig die u op vakkundige wijze verder helpt. GroenRijk 't Haantje is zeven dagen per week geopend en wij helpen u graag verder! Bekijk hieronder de snelste route naar het tuincentrum, of neem gerust contact met ons op, door te bellen naar 015-2126359, of door een mail te sturen naar [email protected], dan staan wij u graag te woord. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel