Groene kamerplanten

In de categorie groene kamerplanten behoren de kamerplanten die niet bloeien, in plaats van bloemen stelen hun bladeren de show. Groene kamerplanten zijn erg geschikt als kamerplant, omdat ze vaak niet zo kieskeurig zijn wat betreft de standplaats. Eén ding is wel zeker; groene kamerplanten houden niet altijd van een standplaats in de volle zon. Voor welke groene kamerplanten gaat u?

Bestel kamerplanten online!

 

Varens of de Yucca: wat is uw favoriete groene kamerplant?

Bij ons tuincentrum in Rijswijk vindt u verschillende soorten groene kamerplanten. Kies dus vooral op basis van het uiterlijk of specifieke eigenschappen welke groene kamerplant bij uw leefomgeving en interieur past. Dan vraagt u zich vast af, maar welke soorten zijn er dan? Op basis van verzorging zijn er verschillen als in makkelijk te verzorgen, weinig water nodig, planten in de zon en planten in de schaduw. Wat betreft het uiterlijk zijn er verschillen in grote of kleine planten, hangplanten, exclusieve planten of bijvoorbeeld groene kamerplanten met extra grote bladeren. De eigenschappen van de groene kamerplanten kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze een luchtzuiverende functie hebben en bijvoorbeeld niet giftig zijn. Dit laatste kan nog wel eens van belang zijn wanneer u huisdieren heeft. Enkele voorbeelden van populaire groene kamerplanten:

Maar kom vooral een langs bij ons tuincentrum in Rijswijk om de gehele collectie van groene kamerplanten te bekijken! 

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk 't Haantje Rijswijk

Hoe verzorg ik mijn groene kamerplanten?

Over het algemeen houden groene kamerplanten niet van teveel water. Wees hier dus terughoudend in en geef matig water. In de groeiperiode is het verstandig eens in de twee weken plantenvoeding te geven. Niet alle groene kamerplanten hebben dezelfde vochtopname, dus geef alleen water als de grond droog is. Bij ons tuincentrum hebben we speciale plantenvoeding voor groene planten en bladspray voor extra glans. De kamerplanten worden erg blij van een frisse sproeibeurt met de plantenspuit en met een zacht regenbuitje even buiten staan vinden ze ook erg prettig!

Groene kamerplanten verzorgen? GroenRijk Rijswijk heeft alles in huis!

In ons assortiment vindt u naast een ruim aanbod groene kamerplanten ook diverse soorten potgrond en voeding voor planten. Grondsoorten zijn geselecteerd op specifieke soorten en in die grondsoorten zitten extra voedingsstoffen om de planten een handje te helpen. Dus wanneer u graag sterke en gezonde planten wilt, is het zeker aan te raden planten extra voeding te geven. Bij ons tuincentrum nabij Delft vindt u voeding van merken als Pokon en ECOstyle. Voor het bestrijden van ongedierte hebben wij traditionele en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar.

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Wat te doen wanneer groene kamerplanten niet meer zo groen zijn?

Helaas kan het ook weleens zo zijn dat planten ziek worden. De reden daarvoor is vaak dat er teveel water is gegeven. Let hier dus goed op en pas de hoeveelheid water aan per plant. Daarnaast kan ook de plek waar de plant staat van invloed zijn. Wanneer bladeren die normaal bont zijn groen worden dan is de standplaats vaak te donker. Bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten kunnen als oorzaak spint hebben. Wanneer u de zieke kamerplant wilt opknappen, kunt u het best even langskomen op onze kamerplantenafdeling. Hier vindt u onze medewerkers die expert zijn op het gebied van kamerplanten en zij kunnen u advies en tips geven voor groene kamerplanten. Bekijk onze openingstijden en kom gerust langs bij ons in Rijswijk.

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk 't Haantje Rijswijk

Groene kamerplant kopen? Kom naar GroenRijk 't Haantje in Rijswijk 

Wanneer u op zoek bent naar een groene kamerplant of advies over groene kamerplanten wilt, kom dan vooral eens langs bij ons tuincentrum in Rijswijk. Wij helpen u maar al te graag. Woont u in de buurt van Delft of Leiden? Dan is het ook zeker de moeite waard om bij ons eens een kijkje te komen nemen. Naast de groene kamerplanten vindt u in onze winkel ook andere kamerplanten, zoals cactussen, vetplanten en bloeiende kamerplanten. Heeft u tijdens uw bezoek zin gekregen in een kopje koffie? Stop dan even bij onze lunchroom voor lekkere soorten koffie, gebakjes en broodjes. Vragen over ons assortiment? Bel gerust naar: 015-2126359 of stuur een e-mail naar: [email protected]. Graag tot ziens bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk!

Bloeiende kamerplanten
 

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten