Groene kamerplanten

In de categorie groene kamerplanten behoren de kamerplanten die niet bloeien, in plaats van bloemen stelen hun bladeren de show. Groene kamerplanten zijn erg geschikt als kamerplant omdat ze vaak niet zo kieskeurig zijn wat betreft de standplaats zolang ze maar niet in de volle zon staan. Voor welke groene kamerplanten gaat u?

Verschillende soorten groene kamerplanten

Bij ons tuincentrum in Rijswijk vindt u verschillende soorten groene kamerplanten. Kies dus vooral op basis van het uiterlijk of specifieke eigenschappen welke groene kamerplant bij uw leefomgeving en interieur past. Dan vraagt u zich vast af, maar welke soorten zijn er dan? Op basis van verzorging zijn er verschillen als in makkelijk te verzorgen, weinig water nodig, planten in de zon en planten in de schaduw. Wat betreft het uiterlijk zijn er verschillen in grote of kleine planten, hangplanten, exclusieve planten of bijvoorbeeld groene kamerplanten met extra grote bladeren. De eigenschappen van de groene kamerplanten kunnen zijn dat ze luchtzuiverend zijn en bijvoorbeeld niet giftig, dat kan nog weleens van belang zijn wanneer u huisdieren heeft. Enkele voorbeelden van populaire groene kamerplanten:

Maar kom vooral een langs bij ons tuincentrum in Rijswijk om de gehele collectie van groene kamerplanten te bekijken! 

Hoe verzorg ik mijn groene kamerplanten?

Over het algemeen houden groene kamerplanten niet van teveel water. Wees hier dus terughoudend in en geef matig water. In de groeiperiode is het verstandig eens in de twee weken plantenvoeding te geven. Niet alle groene kamerplanten hebben dezelfde vochtopname dus geef alleen water als de grond droog is. Bij ons tuincentrum hebben we speciale platenvoeding voor groene planten en bladspray voor extra glans. De kamerplanten worden erg blij van een frisse sproeibeurt met de plantenspuit en met een zacht regenbuitje even buiten staan vinden ze ook erg prettig!

GroenRijk Rijswijk heeft alles in huis voor de verzorging!

In ons assortiment vindt u naast een ruim aanbod groene kamerplanten ook diverse soorten potgrond en voeding voor planten. Grondsoorten zijn geselecteerd op specifieke soorten en in die grondsoorten zitten extra voedingsstoffen om de planten een handje te helpen. Dus wanneer u graag sterke en gezonde planten wilt, is het zeker aan te raden planten extra voeding te geven. Bij ons tuincentrum vindt u voeding van merken als Pokon en Eco style. Voor het bestrijden van ongedierte hebben wij traditionele en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar.

Groene kamerplanten niet meer zo groen?

Ook planten kunnen weleens ziek worden. De reden daarvoor is vaak dat er teveel water is gegeven. Let hier dus goed op en pas de hoeveelheid water aan per plant. Daarnaast kan ook de plek waar de plant staat van invloed zijn. Wanneer bladeren die normaal bont zijn groen worden dan is de standplaats vaak te donker. Bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten kunnen als oorzaak spint hebben. 

Kom naar ons tuincentrum in Rijswijk voor groene kamerplanten!

Wanneer u op zoek bent naar een groene kamerplant of advies over groene kamerplanten wilt, kom dan vooral eens langs bij ons tuincentrum in Rijswijk waar we u maar al te graag helpen. Ons tuincentrum bevindt zich nabij Delft en Leiden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten