Hydrocultuur

Bent u op zoek naar planten van goede kwaliteit die weinig verzorging nodig hebben? De hydrocultuur planten uit ons assortiment zijn hiervoor uitermate goed geschikt! Kom langs in ons tuincentrum in Rijswijk voor ons complete assortiment hydrocultuur planten.

Hydrocultuur planten: planten die weinig verzorging eisen

Houden uw planten het niet lang vol? Vergeet u ze wel eens water te geven? Dan zijn de hydrocultuur planten misschien een idee. De hydrocultuur planten zijn ideaal voor op kantoren, scholen of voor mensen die geen groene vingers hebben. De hydrocultuur planten groeien op gebakken kleikorrels in plaats van gewone potgrond. De planten halen dus niet hun voedingsstoffen uit de potgrond, maar uit het met voedingsstoffen verrijkt water. Door de watermeter die u in de gebakken kleikorrels steekt kunt u goed zien of uw hydrocultuur plant nog genoeg water heeft. Is de watermeter leeg? Gooi er dan weer wat water in. De hydrocultuur plant neemt zelf de precieze hoeveelheid water op die hij nodig heeft. Een voordeel van de hydrocultuur planten is dat deze meer CO2 opnemen dan reguliere planten. Ook stoten hydrocultuur planten meer zuurstof uit. Zo krijgt u meer schone lucht op uw kantoor of gewoon in de woonkamer. Door een hydrocultuur plant in de slaapkamer te plaatsen krijgt u ook hier meer frisse lucht. Het is bewezen dat u hierdoor beter slaapt!

Lage kans op ziektes bij hydrocultuur planten

Normale planten zijn vaak kwetsbaarder als zij te veel of juist te weinig water krijgen. Doordat de hydrocultuur planten niet te veel of te weinig water kunnen krijgen, zijn zij minder vatbaar voor ziektes. Ook krijgen schimmels bij hydrocultuur planten geen kans; schimmels kunnen zich niet vestigen op de gebakken kleikorrels. Ook heeft u met hydrocultuur planten minder kans op ongedierte op uw plant. Allerlei voordelen die de levensduur van uw plant verlengen! Bent u naast een hydrocultuur plant ook op zoek naar een mooie bijpassende bloempot? Neem dan eens een kijkje bij onze potterie.

Hydrocultuur | GroenRijk 't Haantje Rijswijk

Verschillende soorten hydrocultuur planten

Eigenlijk kan iedere normale plant getransformeerd worden in een hydrocultuur plant. Bij GroenRijk Rijswijk zijn verschillende planten te koop als hydrocultuur plant, waaronder:

  • Groene hydrocultuur kamerplanten zoals de Lepelplant
  • Bloeiende hydrocultuur kamerplanten zoals de Amaryllis

Kom voor ons gehele assortiment hydrocultuur planten naar ons tuincentrum in Rijswijk nabij Delft, Den Haag en Den Hoorn. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen. Voor vragen kunt u ook contact met ons opnemen. Tot ziens bij GroenRijk Rijswijk!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten