Cactussen

Bent u van plan om een cactus te kopen? Bij GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk vindt u cactussen in alle soorten en maten. De cactus zorgt van zichzelf al voor een originele look, maar de plant is ook perfect te combineren met een leuke pot en u kunt hem op allerlei manieren neerzetten. Bij GroenRijk kunt u dan ook niet alleen terecht voor een ruim aanbod aan kamerplanten, maar ook voor interieuradvies!

Iedereen houdt van de cactus

De cactus wordt steeds populairder en is al bijna niet meer weg te denken uit onze woonkamers. De plant kent dan ook vele voordelen:

  • Cactussen passen perfect in een modern interieur, doordat ze soms meer op sculpturen lijken dan op planten.
  • Ze zijn ook goed te combineren met andere woonstijlen en geven uw interieur een origineel tintje.
  • De cactus heeft maar weinig onderhoud nodig, doordat de plat water opslaat in bladeren, stengels en wortels. U hoeft hem maar eens in de twee weken water te geven.  
  • Bent u de cactus een keer vergeten? Dan zal deze niet meteen doodgaan. Een cactus kan zelfs de barre omstandigheden van een woestijn overleven, dus in uw huiskamer zal hij zich ook wel kunnen redden!
  • Een mini cactus is een prima eerste plantje voor kinderen. Er is maar weinig onderhoud voor nodig om hem in leven te houden.

Weetje: Van oorsprong had de cactus bladeren. Deze bladeren hebben zich opgerold; zo heeft de plant minder water nodig.

De cactus is helemaal in

Hoe zet ik mijn cactus leuk neer?

Tuincentrum GroenRijk geeft u graag interieuradvies. Met cactussen kunt u heel veel kanten op. Maak van de plant bijvoorbeeld dé eyecatcher van uw living door een hele grote te kopen en deze in een donkere of opvallende pot in een hoek van de kamer te plaatsen. Maar het kan juist ook heel leuk zijn om cactussen in verschillende maten met elkaar te combineren. Hierdoor creëert u namelijk beweging. Uw bereikt dit effect ook door cactussen op verschillende hoogtes neer te zetten; op plankjes aan de muur of bijvoorbeeld in uw boekenkast. Bedenk goed welke sfeer u nastreeft. Wilt u het wat rustiger of meer industrieel houden? Kies dan voor witte, zwarte of grijze potten. Vindt u het leuk als de cactussen voor een vrolijk effect zorgen? Kies dan juist voor gekleurde potten, eventueel met leuke printjes. Bekijk ook ons assortiment vetplanten. Deze combineren vaak erg leuk met cactussen. Zet bijvoorbeeld een groepje cactussen en vetplanten op een brede schaal.

Vrolijke cactussen

De verzorging van uw cactus

Waar andere planten sterven als ze niet regelmatig water krijgen, is voor de cactus te veel water juist schadelijk. De planten kunnen van oorsprong heel goed tegen droogte. Geef ze in de periode van november tot maart dan ook zeker niet te veel water. Zet de cactus in deze periode op een koelere plek in huis neer; hier gaat hij later beter van bloeien. In de zomermaanden kunt u wat vaker voelen of de grond erg droog is, maar meestal is één keer watergeven per week voldoende. Een scheut water is voor kleine cactussen voldoende, maar grote cactussen hebben wel wat meer water nodig. Als de pot te klein wordt, moet u de cactus verpotten. Kies voor een ondiepe brede pot en vul deze met speciale cactusgrond. Jonge cactussen kunnen het best ieder jaar verpot worden.

Cactus kopen bij GroenRijk

Cactussen en andere kamerplanten kopen bij Tuincentrum GroenRijk

Kom eens langs bij Tuincentrum GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk en bekijk ons brede assortiment kamerplanten. Naast cactussen en vetplanten verkopen we diverse soorten bloeiende kamerplanten; zoals de orchidee, groene planten; zoals de palm en de lepelplant en exotische planten; zoals de ananasplant.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten