Aloë Vera

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika of Caribisch gebied. Het is een vetplant met groenblauwe stelen met stekels. Tegenwoordig zien we deze plant weer in vele interieurs terug. Het is een plant met een stoere uitstraling die maar weinig verzorging nodig heeft. Bij 

Verzorging Aloë Vera plant

De Aloë Vera plant heeft maar weinig verzorging nodig, de plant slaat het water namelijk op in de stam en bladeren. Dus hoeft u de plant maar weinig water te geven! Van april tot en met oktober geeft u de plant een klein beetje water. In het najaar en de winter heeft de Aloë Vera plant nog minder water nodig. Ook hoeft u de Aloë Vera niet te besproeien. De Aloë Vera plant kan flink groeien en verpotten doet u het beste in het voorjaar. Aangezien de plant dan voornamelijk groeit is het wortelherstel tijdens eventuele beschadiging sneller opgelost. 

Standplaats Aloë Vera plant

Wat is nu de beste standplaats voor de Aloë Vera? De plant kan zowel in half schaduw tot volle zon. Dit is ook een kamerplant die direct zonlicht kan verdragen. Na de aankoop is het wel het beste om de plant een paar dagen te laten wennen op een plek met half schaduw. 

Soorten Aloë Vera

De Aloë Vera plant is in verschillende soorten te vinden. Er zijn drie hoofdsoorten. De Aloë Vera Ferox is het traditionele soort. De Aloë Vera Barbadesis heeft licht hangende bladeren en de Aloë Vera Arborescens heeft een wildere uitstraling en gekrulde bladeren.