Aloë Vera

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika of Caribisch gebied. Opmerkelijk aan de Aloë Vera is dat het een vetplant is met groenblauwe stelen met stekels. Tegenwoordig is dit een hele hippe plant en zien we de plant terug in vele interieurs. Het is een plant met een stoere uitstraling én heeft maar weinig verzorging nodig. Bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk vindt u diverse soorten Aloë Vera planten. Wilt u meer weten over deze bijzondere plant? Wij geven antwoord op vier veelgestelde vragen!

Hoe moet de Aloë Vera plant worden verzorgd?

De Aloë Vera heeft maar weinig verzorging nodig. Dat klinkt natuurlijk ideaal! De plant slaat namelijk het water op in de stam en bladeren. U hoeft de plant dus maar weinig water te geven. Van april tot en met oktober geeft u de plant een klein beetje water. In het najaar en de winter heeft de Aloë Vera nog minder water nodig. Ook hoeft u de Aloë Vera niet te besproeien. De Aloë Vera plant kan flink groeien en verpotten doet u het beste in het voorjaar. Aangezien de plant dan voornamelijk groeit is het wortelherstel tijdens eventuele beschadiging sneller opgelost. Zolang de plant genoeg water en zonlicht krijgt, heeft de plant verder geen extra voeding nodig. Het kan zijn dat u de groei van de Aloë Vera plant toch wilt stimuleren, geef dan een klein beetje plantenvoeding en doe dit alleen in het voorjaar.

Wat is de beste standplaats voor de Aloë Vera plant?

Wat is nu de beste standplaats voor de Aloë Vera? De plant kan het best op een plek staan met een klein beetje schaduw. De plant kan ook zeker tegen de volle zon, maar laat de plant altijd even wennen aan de hoeveelheid zon, voordat u hem verplaatst. Het leuke van deze plant is dat hij in de zomer ook buiten kan worden gezet. Buiten is het zonlicht zeer goed voor de groei van de Aloë Vera plant. Wordt het kouder of gaat het zelfs vriezen, zet hem dan snel weer binnen. Dit is anders dodelijk voor de vetplant.

Aloë Vera plant | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Welke soorten Aloë Vera planten zijn er?

De Aloë Vera plant is in verschillende soorten te vinden. Er zijn drie hoofdsoorten:

  • Aloë Vera Ferox - Dit is het traditionele soort
  • Aloë Vera Barbadesis - Kenmerkend zijn de wat hangende bladeren
  • Aloë Vera Arborescens - Deze soort heeft wildere uitstraling en gekrulde bladeren 

Is een Aloë Vera plant giftig?

Er wordt vaak gedacht dat de Aloë Vera plant giftig is, maar dat is niet het geval. Tegenwoordig zijn er veel producten waar het sap van de plant in is verwerkt. Toch is het niet de bedoeling om het sap van uw Aloë Vera plant in te nemen. Wist u overigens dat deze vetplant wel een luchtzuiverende werking heeft? De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht. Deze plant heeft dus eigenlijk twee functies: luchtzuiverend én hij past in elk interieur!

Aloë Vera plant | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

U koopt uw Aloë Vera natuurlijk bij ons tuincentrum nabij Den Haag

Bent u enthousiast geworden over deze vetplant? Bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk vindt u diverse soorten Aloë Vera planten. Bekijk ook meteen onze andere vetplanten en cactussen op onze kamerplanten afdeling. Bent u ook op zoek naar een bloempot voor bij de Aloë Vera plant? Bekijk ons assortiment op de potterie afdeling. Kom gerust een kijkje nemen! U kunt ons altijd bellen via: 015-2126359 of stuur een e-mail naar: [email protected]. Tot snel bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk!

Lees meer over vetplanten

 

Aloë Vera plant kopen bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk