Balkonplanten

Op zoek naar balkonplanten of planten op het terras? Met groen op uw balkon of terras kunt u uw balkon of terras tot leven brengen! Kom naar ons tuincentrum in Rijswijk zeer nabij Den Haag en Delft. 

Bestel online!

 

Welke balkonplanten kiest u?

Om te kunnen bepalen welke balkonplanten voor uw balkon geschikt zijn, kunt u zich het volgende afvragen:

  • Hoe groot is uw balkon en hoeveel ruimte heeft u daar voor planten?
  • Hoeveel zon schijnt er op uw balkon? 
  • Welke stijl en kleuren passen bij mijn huis en de rest van het balkon of terras?
  • Houdt u van veel kleur of veel groen? 

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kunt u gerichter op zoek gaan naar balkonplanten.

Zon of schaduw balkon

Heeft u een balkon op het zuiden met veel zon? Dan zijn mediterrane planten heel geschikt. Die houden namelijk van direct zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn, lavendel, olijfbomen, boshyacinten, begonia, petunia, geraniums of bourgainvillea-soorten. Deze balkonplanten zijn ook onderhoudsvriendelijk. Heeft u juist een schaduwrijk balkon? Dan kunt u kiezen voor een combinatie van eenjarige planten, vaste planten en kleine bomen of struiken. De fuchsia is een balkonplant die het altijd erg goed doet in de schaduw. Maar ook vlijtig liesje, monnikskap, klimhortensia, knolbegonia's, nemesia en sneeuwvlokkenbloem doen het goed op een schaduwrijk balkon.

balkonplantenbalkonplantenbalkonplanten

Groot of klein balkon

Als u een groot balkon heeft met zowel schaduw als zon kunt u er ook eens over denken om een aantal grote planten te plaatsen, bijvoorbeeld tuinhortensia's, vlinderstruiken of citroenstruiken. Voor een klein balkon kunt u het beste de ruimte optimaal benutten door balkonbakken over de reling, aan de wand of aan het plafond te hangen. Zo is er groen op het balkon, maar heeft u ook genoeg ruimte over. 

Balkonplanten verzorgen

Om zo lang mogelijk van uw balkonplanten te genieten, hebben wij een aantal tips:

  1. Uitgebloeide bloemen verwijderen
  2. Niet al te koud water geven
  3. Geen water geven als er een hele felle zon schijnt
  4. Vermijd stilstaand water of teveel aan water
  5. Bemesten apart voor iedere soort plant

balkonplantenbalkonplantenbalkonplanten

Voordeel van planten in potten of bakken op het balkon

Het voordeel van planten in potten of bakken is dat u deze het hele jaar door kunt kopen en planten, deze niet veel ruimte nodig hebben, bloeien op ooghoogte, makkelijk te verplaatsen zijn, geen bodemvoorbereiding benodigen en gemakkelijk groeien. Zowel planten die u zelf in een pot plaatst als containerplanten (planten die al in pot gekweekt zijn) zijn daarom ideaal voor uw bakon! 

Kruidentuin of moestuin op het balkon

Wat ook een hele goed optie is, is een kruidentuin of moestuin op het balkon! Dat kan zeker niet alleen in de tuin. Vele soorten zijn heel geschikt voor op het balkon in bakken of potten. Kruiden zoals basilicum, bieslook, peterselie, tuinkers, dille, salie, tijm, munt en lavendel. Groenten zoals tomaten, radijsjes, bonen, slasoorten, paprika, aubergine, chilipepers. Fruit zoals aardbeien, bessen, bramen, kruisbessen en kiwi. 

Kom voor balkonplanten naar GroenRijk Rijswijk

Bij GroenRijk Rijwsijk 't Haantje in Rijswijk nabij Den Haag en Delft vindt u voldoende keus voor mooie plantjes voor op het balkon of terras. Kom langs en kies uw balkonplanten uit. Bekijk hier onze contactgegevens en openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten