Compost

Wilt u compost kopen voor in uw tuin? Dan bent u bij GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag en Delft aan het juiste adres! Compost is een van de meststoffen waarmee u uw planten kunt helpen om gezond te zijn en goed te groeien. Compost bestaat uit plantenresten en ander natuurlijk tuin- en groente afval. Dit wordt gemengd met de bestaande grond om een humusrijke bodemstructuur te creëren. U kunt in ons tuincentrum kant en klare compost kopen, maar ook vindt u bij ons de benodigdheden om zelf uw eigen compost te maken. 

Waar is compost goed voor?

De humusrijke structuur die u kunt creëren door compost te gebruiken, zorgt ervoor dat de grond los en luchtig wordt. Dat betekent dat de waterdoorlating en zuurstof toevoer verbeteren, waardoor de planten optimaal voeding uit de grond kunnen halen. Ook beestjes zoals wormen en pieren krijgen een betere leefomgeving, waar de planten tevens baat bij hebben. Een mooi afstrooi laagje in de tuin kunt u ook maken door compost te gebruiken, dit geeft een mooi aanzicht. 

Compost zelf maken of compost kopen?

In ons tuincentrum vindt u diverse speciale meststoffen, waaronder compost en specifieke meststoffen voor speciale planten. U kunt bij ons terecht voor grote zakken compost die u direct kunt gebruiken in uw tuin. Ook kunt u ervoor kiezen om zelf compost te maken. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt dit doen op een open composthoop, of speciale artikelen hiervoor aanschaffen. Wij hebben de volgende artikelen die u daarbij helpen:

  • Compostbakken om het composteren te versnellen
  • Hakselaars om uw tuinafval eerst te versnipperen
  • Kwalitatief snoeigereedschap om de takken en bladeren te verzamelen

Afhankelijk van uw tuinafval kan het van belang zijn om een hakselaar te gebruiken. Zo zijn de bladeren van de laurierstruik en de takken van coniferen bijvoorbeeld erg slecht te verteren. Takken van bomen en struiken dienen eerst versnipperd te worden, waar een hakselaar (takkenversnipperaar) goed bij van pas komt. Deze zijn net zoals compostbakken te verkrijgen in verschillende soorten en maten. U vindt bij ons ook diverse grondsoorten (zand, tuinaarde en potgrond) die van pas kunnen komen als basis voor uw tuin. 

Andere meststoffen die u kunt gebruikenCompost kopen of zelf maken bij GroenRijk Rijswijk

Naast compost zijn er ook speciale meststoffen die voor specifieke doeleinden worden ingezet. Er zijn bijvoorbeeld speciale groei- en bloeipakketten voor druiven, buxus, rozen, orchideeën, hagen, coniferen, hortensia's, klimplanten en fuchsia's. Deze bevatten precies de juiste samenstelling aan mineralen en voedingsstoffen die deze planten nodig hebben. Ook voor het gazon hebben wij de juiste meststoffen om deze zo goed mogelijk te onderhouden.

Kom voor compost naar GroenRijk Rijswijk

Voor compost bent u bij GroenRijk Rijswijk nabij Den Haag en Delft van harte welkom. Onze medewerkers helpen u daar graag verder! Heeft u vragen over het gebruik van compost, het zelf maken van compost, of andere tuin benodigdheden? Stel uw vragen gerust aan onze medewerkers, zij helpen u graag met vakkundige adviezen. GroenRijk Rijswijk is 7 dagen per wek geopend! Graag tot ziens in ons tuincentrum. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen