Moestuin

Kom voor alles omtrent de moestuin naar GroenRijk Rijswijk! Ons tuincentrum nabij Den Haag en Delft heeft alles voor een geslaagde moestuin in het assortiment. 

Waarom een moestuin?

Tegenwoordig is het erg populair om een eigen moestuin te hebben. Dat is ook best logisch, want alles wat u zelf kweekt is super vers en bevat daardoor extra veel voedingsstoffen en smaak! En wanneer u dan uw eigen tomaat, aardbei of wat dan ook kunt oogsten geeft dat veel voldoening. Bij ons tuincentrum in Rijswijk zijn we een groot voorstander van het zelf kweken van groente, fruit en kruiden in de moestuin. 

De basis voor een goede moestuin

Wilt u zelf een moestuin aanleggen? Of wilt u zaden kopen voor uw moestuin? Het aanschaffen van de juiste producten is de basis van een goede moesutin. In het moestuin assortiment van ons tuincentrum vindt u alles voor uw moestuin! We bieden namelijk een breed assortiment van producten om uw eigen fruit, groente en kruiden te kweken, waaronder:

  • Zaaibakjes
  • Zaden en voorgekweekte groente- en kruidenplantjes
  • Moestuinbakken
  • Moestuin gereedschap
  • Kweekgrond
  • Meststoffen
  • Afdekmaterialen
  • Overige moestuinbenodigdheden 

Hoe begin ik mijn moestuin?

Er zijn een aantal basiselementen waar u rekening mee kunt houden voor u aan de slag gaat met de moestuin. Allereerst kijken we daarvoor naar de grond. Een goede grond is de basis voor planten die groeien. En waarom? Planten halen grotendeels hun voeding uit de grond. Het andere deel van hun voeding is koolzuurgas en dat halen planten uit de lucht. Daar helpt de zon een handje bij, want de planten zetten zonlicht om in bouwstoffen. Dat is dan ook gelijk de reden waarom het belangrijk is dat uw moestuin op een zonnige plek geplaatst wordt. 

Als u dan eenmaal heeft bepaald waar de moestuin komt, gaat u de grond moestuinklaar maken. Spit de grond daarvoor om en verwijder afval en onkruid. Bedek de grond met een laagje meststof en dan kunt u het gekozen gewas gaan planten of zaaien. Zaai op een windstille dag en bekijk de verpakking in welke periode van het jaar u het betreffende gewas het beste kunt zaaien of planten. Uiteraard kunt voor meer informatie en advies altijd terecht bij ons tuincentrum in Rijswijk. 

Hoe verzorging ik mijn moestuin?

Nu de basis van de moestuin is gelegd, hoef je de moestuin alleen nog goed te verzorgen. In het voorjaar houdt dat in dat u het beste met een langzaamwerkende en biologische meststof kunt werken ter verzorging van de moestuin. Zo nu en dan dient u onkruid te verwijderen, doe dat het liefst handmatig zodat u de gewassen niet beschadigd. Bescherm uw gewas daarnaast tegen insecten door deze op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Voor grotere dieren, zoals vogels, spant u een net over uw moestuin. Doe dit het liefst direct na het zaaien. Het sproeien van de moestuin doet u extra wanneer het erg droog is. Doe dit zeker niet te vaak want de planten worden daar lui van. 

Wat heb ik verder nog nodig voor mijn moestuin?

Nu de basis en de verzorging van de moestuin bekend is, zijn er nog een paar elementen nodig. Het is in de moestuin namelijk ook belangrijk om het overzicht te bewaren. En daar helpen etiketten, plantenrekken en geleiders u bij. Het kan ook zijn dat u liever binnen begint met het kweken van zaadjes en stekken opkweken. Daarvoor komen goede kweekbakken en kweekpotjes van pas en ook die vindt u in ons assortiment.

Bezoek GroenRijk Rijswijk

Voor alles wat u nodig heeft om een prachtige en vooral smakelijke moestuin te creëren, bent u bij GroenRijk Rijswijk aan het juiste adres. Dus kom vooral eens langs en dan geven we u graag advies!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin