Orchideeën

Op zoek naar een mooie orchidee? Bij tuincentrum GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk vindt u zeker wat u zoekt! De orchidee is misschien wel de meest populaire kamerplant van het moment. Deze populariteit dankt de plant aan zijn opvallende bloemen en groot scala aan kleurenvariëteiten. Fleur uw woonkamer helemaal op met een prachtige orchidee!

Wat maakt de orchidee zo bijzonder?

De soort die in Nederland het meest verkocht wordt is de Orchidee Phalaenopsis. Wat maakt deze soort zo bijzonder:

  • De plant bloeit lang en frequent. U kunt dus bijna altijd van de mooie kleuren van uw orchidee genieten. De bloeitijd duurt soms wel zes maanden.
  • De orchidee is geen groot waterverbruiker en de verzorging is dus niet al te intensief.
  • Een orchidee past eigenlijk bij elke interieurstijl; de plant is kleurrijk en komt zowel in een klassieke als in een moderne woonkamer goed tot zijn recht.
  • De kleurenvariëteit is enorm. Er worden bijvoorbeeld paarse, gele, roze en witte orchideeën gekweekt, maar ook orchideeën met verschillende kleuren.

Heeft u een mooie orchidee gevonden in ons brede assortiment kamerplanten? Combineer deze dan met een leuke pot. Omdat de plant van zichzelf al kleurrijk is, kunt u het best kiezen voor een glazen pot of voor een pot in een rustige kleur; wit, zwart of grijs. Wij geven u graag advies.

Grote kleurvariatie orchideeën | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Wat is de beste standplaats voor de orchidee?

De wortels van een orchidee hebben veel lucht nodig. Dit komt omdat de plant in de natuur eigenlijk niet in de grond groeit, maar in spleten van bomen en stenen. Een orchidee zal dan ook niet gaan groeien in potgrond. Vraag in ons tuincentrum naar speciale grond voor orchideeën; deze grond bevat veel boomschors. U kunt orchideeën ook kweken in een hydrocultuur. Gebakken kleikorreltjes vormen dan een luchtige basis, waar de wortels zich goed in kunnen ontwikkelen. Zet uw orchidee op een licht, maar niet al te zonnig plekje. Een tip van ons: plaats hem ver weg van de fruitschaal, want van fruitgassen veroudert de plant sneller. Dat is zonde!

Hoe verzorg ik een orchidee?

Het verzorgen van een orchidee is niet moeilijk. Geef de orchidee elke zeven á tien dagen een scheutje water. Doe dit alleen als de grond echt droog is. Geef de plant bij voorkeur in de ochtend water en giet dit altijd op de grond, dus niet op de plant zelf. Zorg ervoor dat er nooit een laag water in de pot komt te staan. In de winter heeft de orchidee nog minder water nodig, want de plant is dan in rust. Bloeit de plant? Zorg dan dat de grond vochtig blijft. Sproei de blaadjes van de orchidee af en toe nat, maar zorg dat de bloemen droog blijven. Anders ontstaan er namelijk bruine vlekken. In de lente en zomer kunt u wat extra plantenvoeding toedienen, omdat de orchidee dan mooier gaat bloeien. Let op dat u wel alleen speciale orchideevoeding geeft. Vraag hiernaar in ons tuincentrum. Elke twee á drie jaar ontgroeit de orchidee zijn pot en moet u hem verpotten.

Zet uw orchidee leuk neer | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Bij GroenRijk 't Haantje vindt u een breed assortiment met orchideeën

GroenRijk 't Haantje in Rijswijk heeft een heel breed assortiment kamerplanten. Wij verkopen populaire kamerplanten, zoals de orchidee of de lepelplant. Onze kamerplanten zijn ingedeeld in verschillende categorieën: groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, cactussen en vetplanten. Wij stellen ook mooie arrangementen voor u samen. Kom snel eens langs in ons tuincentrum en bekijk ons brede assortiment!

Orchidee kopen | GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten