Vetplanten

Op zoek naar vetplanten? Bekijk het brede assortiment van Tuincentrum GroenRijk ‘t Haantje. Wij verkopen diverse soorten vetplanten in verschillende maten. De vetplant zorgt voor een bijzondere sfeer in huis en is net als de cactus makkelijk te verzorgen. Wij vertellen u graag alles over deze leuke kamerplant.

De voordelen van vetplanten

Vetplanten zijn weer behoorlijk populair. En dit is ook niet zo gek; de planten kennen vele voordelen:

  • Vetplanten zijn net als cactussen succulenten planten; ze slaan water op in bladeren, stengels en wortels. De planten hebben dus hun eigen waterreservoir en dit betekent dat ze niet veel water nodig hebben.
  • Vetplanten passen bij ieder interieur; of uw woonstijl nou modern of klassiek is.
  • Er zijn heel veel verschillende soorten vetplanten. Er is er altijd wel één die u mooi vindt. Kan uw interieur bijvoorbeeld wel wat kleur gebruiken? Kies dan voor een vetplant met kleurrijke bloemen.
  • Het is niet erg als u de vetplant een keer vergeet. Deze plant kan vooral slecht tegen te weinig water.

Bent u al overtuigd? Kom ons brede assortiment vetplanten bekijken in ons tuincentrum in Rijswijk!

Prachtige vetplanten

Breed assortiment vetplanten

Vetplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Een voorbeeld van een mooie vetplant is Aloë Vera. Deze plant laat uw woonkamer heerlijk geuren. Een andere vetplant waar u zeker eens naar moet kijken is de Sansevieria Futura Superba; met zijn gedraaide bladeren geeft de plant uw woonkamer een origineel tintje! Of wat dacht u van Sansevieria Velvet Touch? Een bijzondere vetplant met een felgekleurde top. Rosalina is een vetplant die tegenwoordig heel veel verkocht wordt; dit komt vast door haar vrolijk gekleurde bloemetjes.

Vind de vetplant die bij u past

Vetplanten verzorgen

Vetplanten zijn hele makkelijke planten. Een goede verzorging kost weinig tijd. Geef de planten in de zomer één keer per week een scheutje water en in andere periodes één keer per twee weken. Behalve als de grond nog erg nat is; van te veel water gaan de wortels namelijk rotten. U kunt vetplanten het best in de vensterbank zetten; waar het zonnig is en waar ze meestal ook nog warmte krijgen van de verwarming. Pas op voor volle zon. Daar kunnen de blaadjes namelijk bruine wondjes van krijgen. Vetplanten moeten ieder jaar verpot worden.

Vetplanten; makkelijk te verzorgen!

Creatief met vetplanten

U kunt uw vetplant zomaar ergens neerzetten, maar u kunt ook creatief aan de slag gaan! Bij Tuincentrum GroenRijk ’t Haantje geven we u graag interieuradvies. Combineer vetplanten bijvoorbeeld met cactussen in een glazen pot of op een brede schaal. Of zet ze op verschillende hoogtes neer; op plankjes aan de muur of in uw boekenkast. Er bestaan heel veel verschillende soorten vetplanten die u met elkaar kunt combineren. Door grote en kleine vetplanten neer te zetten creëert u een speels effect. Maak het geheel af met leuke potten uit onze potterie collectie.