Regenton

Opzoek naar een regenton? Dan bent u goed bezig! Zacht regenwater is veel beter voor uw plantjes dan hard kraanwater, bovendien bespaart u op uw water rekening. Door water op te vangen in een regenton doet u goeds voor u zelf en voor de plantjes. Regentonnen zijn er in diverse vormen kleuren en maten, er is volop keuze in ons tuincentrum.

Webshop regentonnen

Welke regenton kiest u?

Een regenton kiezen, we helpen u graag! U kunt kiezen uit een kunststof of houten regenton, een handig klein formaatje voor op uw balkon, of een extra grote voor in uw tuin? Dit hangt uiteraard af van de ruimte die u beschikbaar heeft en wat u met het water zou willen doen. Wilt u het water ook gebruiken om uw auto te wassen bijvoorbeeld, dan is een grotere maat een verstandige keuze. Houten regentonnen moeten van extra sterk hout gemaakt worden en zorgen voor extra sfeer in uw tuin. Kunststof regentonnen zijn wat minder mooi om te zien maar zeker gebruiksvriendelijker, het aansluiten op de regenpijp is ook makkelijker dan bij een houten regenton.

Een regenton aansluiten

Het aansluiten van een regenton op uw regenafvoer is vrij gemakkelijk te realiseren. U start met het boren van een gat in de regenpijp, bij uw regenton krijgt u een boor geleverd. Om het gat gaat een klem heen welke u vast maakt met enkele schroefjes. Er komt wel een beetje pas meet en zaagwerk bij kijken! Om goed bij het kraantje van de regenton te kunnen is het zaak de regenton op een voetstuk te plaatsen. Bij veel merken regentonnen is het mogelijk een bijpassend voetstuk te bestellen. In onderstaand filmpje van tuinmanieren wordt het duidelijk uitgelegd.

Op de website huisjeboompjebeter is in stappen te zien hoe een regenton geïnstalleerd kan worden.

U heeft al een regenton, wat kunt u nog meer doen?

Het klimaat verandert dat is een gegeven. De stabiliteit van het weer neemt af. Soms regent het een hele tijd en dan is het weer te lang achter elkaar droog. Helaas is het stedelijk watersysteem niet echt bestand tegen aanhoudende regenval. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast op veel plaatsen in het land. Naast de regenton is een groene tuin ook goed voor het verwerken van heftige regenbuien. Meer planten in de tuin zorgt ook voor vogels en vlinders in de tuin, een mooie bijkomstigheid.

In dit animatie filmpje wordt het zeker duidelijk!

Vragen? Bel ons gerust: 015-2126359

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin