Potgrond

Bent u opzoek naar potgrond in de omgeving Den Haag, Delft, Rijswijk? Wij bieden een ruim assortiment aan potgrond. Aarde is de basis voor een goede gezonde groei van uw planten. Dat geldt voor de planten in uw tuin maar net zo goed voor alles wat u eventueel binnen in bloempotten of plantenbakken heeft staan. Potgrond is een verzamelnaam voor verschillende soorten grond, ieder met zijn eigen samenstelling, speciaal voor een bepaalde typen planten in bloempotten en plantenbakken. Potgrond is, anders dan tuinaarde, namelijk lichter van gewicht.

Universele potgrond

Universele potgrond is een basisbemesting deze is pH-neutraal en daardoor geschikt voor de meeste planten voor binnen en buiten, met name voor éénjarige zomerbloeiers en plantenbakken op terras en balkon. U kunt universele potgrond ook gebruiken voor het inplanten van eenjarige zomerbloeiers en vaste planten in de border van uw tuin. Kortom met universele potgrond kunt u alle kanten op! In potgrond zit gemiddeld gezien voeding voor 1 á 2 maanden. Daarna kunt u de planten het beste extra plantenvoeding geven.

Andere soorten potgrond

Wij verkopen diverse grondsoorten deze noemen wij ook wel potgrond speciaal. Wij  bieden ook tuinaarde en tuinturf van diverse merken aan. Voor bijna elke groep tuin- en kamerplanten is tegenwoordig wel een speciale potgrond te vinden. U kunt hierbij denken aan speciale potgrond voor palmen, orchideeën, maar ook voor bijvoorbeeld planten als geraniums of rozen met de juiste grond zorgt u voor een optimale bloei van uw plant

Verschil tussen tuinaarde en potgrond

Tuinaarde is een mengsel welke bestaat uit: tuinturf, zwartveen en compost. Dit mengsel is uitermate geschikt om de borders in uw tuin mee aan te vullen. Door de samenstelling van tuinaarde verbetert en bemest u de bodem van de perken. Tuinaarde is over het algemeen goedkoper dan potgrond, maar we raden u af tuinaarde in potten te doen. Tuinaarde is zwaarder en niet luchtig genoeg en om die reden niet geschikt voor potten.

Merken potgrond

Wij verkopen diverse merken potgrond waaronder:

  • Pokon
  • ECOstyle
  • Ons eigen merk GroenRijk

Heeft u vragen over potgrond, stel ze gerust aan onze medewerkers op de winkelvloer, wij helpen u graag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten