Rozen en klimplanten

Voor echte eyecatchers in uw tuin zijn rozen dé oplossing. De roos straalt echte luxe uit. Rozen zijn er dan ook in verschillende kleuren en varianten, denk dan bijvoorbeeld aan klimrozen, struikrozen en stamrozen. Naast de klimrozen vindt u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk ook veel verschillende klimplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan de Clematis, Hedera (klimop), Passiebloem of Kamperfoelie. Allemaal stuk voor stuk prachtige klimplanten die u bij ons kunt krijgen!

Rozen en klimplanten voor in de tuin

Kiest u voor mooie rozen in de tuin? We kunnen wel stellen dat eigenlijk iedere roos gek is op de zon. Daarom is ook belangrijk dat de rozen op de goede manier te snoeien. Doet u dit op de juiste manier, dan komen er veel bloemen terug! De rozen kunt u het best in maart snoeien. Eerder snoeien raden wij af, omdat de roos dan nog gevoeliger is om ziektes op te lopen en eventueel kan de roos zelfs kapot vriezen. Naast de diverse varianten van de roos, zijn er bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk ook diverse klimplanten te koop. Bekende klimplanten zijn natuurlijk:

Elke soort klimplant heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en kleuren. De bloemen van de Passiebloem zijn natuurlijk prachtig en Hedera zorgt voor een mooie, egale, groene wand wat echt als een belangrijk element in uw tuin zal staan.

Rozen en klimplanten koop u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Zelfhechtende en rankende klimplanten

Klimplanten kunnen eigenlijk in elke tuin wel een geschikte plek hebben. Onder alle soorten klimplanten wordt er een verdeling gemaakt in twee soorten: zelfhechtende en rankende klimplanten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten?

  • Zelfhechtende klimplanten - Deze soort klimplanten heeft een ondersteuning nodig bij het klimmen, oftewel het groeien. Door de wortels zetten zij zich als het ware vast en groeien op die manier verder. Een muur of schutting zijn goede ondergronden voor deze soort klimplanten
  • Rankende klimplanten - Deze klimplanten hebben ranken waar ze zich ergens om heen kunnen draaien en steun zoeken. Denk dan bijvoorbeeld aan betongaas. Dit is voor een rankende klimplant ideaal om zo verder te kunnen groeien.

Houdt bij het groeien de klimplanten goed in de gaten. Sommige soorten hebben toch iets meer hulp nodigen moeten bijvoorbeeld door de hulp van bindmateriaal geholpen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de Clematis. Als de klimplanten nu eenmaal geholpen zijn, dan vinden ze verder zelf hun weg. Vraag de medewerkers van ons tuincentrum in Rijswijk eens om advies om een mooie muur of schutting met klimplanten te krijgen. Zij weten hier alles van en kunnen u advies geven.

Rozen en klimplanten kopen vlakbij Den Haag

Voor nog meer verschillende soorten klimplanten of de rozen bent u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk bij het juiste tuincentrum. Komt u gezellig eens een keer langs bij ons! Dan kunt u meteen onze andere afdelingen met bijvoorbeeld onze tuinplanten zien, zoals onze vaste tuinplanten, heesters, zaden en éénjarige planten. Tevens vindt u bij ons ook alle handige producten om ervoor te zorgen dat de klimplanten in ieder geval goed zullen groeien. Plan hieronder uw route naar het tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel een keer!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten