Bloembollen en zaden

Op zoek naar bloembollen en tuinzaden in de omgeving van Rijswijk? Dan bent u bij Tuincentrum GroenRijk 't Haantje aan het juiste adres! Wie wordt er niet vrolijk van? Het begin van het voorjaar waar overal de eerste kleurtjes de grond uit steken, heerlijk! Wilt u in het voorjaar genieten? Dan moet u tussen september en december de bloembollen planten, dan geniet u in het voorjaar van de prachtige kleurtjes en de eerste tekenen van de lente in uw eigen tuin! Is december al achter de rug? Ga dan voor zomerbloeiende bloembollen, die plant je in de periode tussen maart en juni. Het aanbod bloembollen en zaden is hierdoor afhankelijk van het seizoen.

Bestel bloembollen online!

 

 

Populaire voorjaarsbollen

Uiteraard is er een grote verscheidenheid aan voorjaarsbollen te vinden in ons tuincentrum. Deze kunnen vanaf september geplant worden, voor een prachtige voorjaarstuin. Een aantal van de populaire zomerbollen zijn:

 • Blauwe druifjes: Deze plant wordt met 5 cm afstand tussen de bollen geplant op 3 cm diepte. De bloeiperiode loopt van maart tot en met mei. 
 • Hyacinten: De gewone hyacint wordt op 15 cm afstand van elkaar geplant en 15 cm diep. De andere varianten kunnen tussen de 4 cm en 6 cm van elkaar af geplant worden en de diepte varieert tussen de 5 cm en 10 cm diepte. De bloeiperiode is in ieder geval maart en april, met een uitloper naar mei.
 • Irissen: De irissen worden op 10 cm afstand van elkaar geplant en op een diepte van 6 cm. De bloeiperiode is in mei en juni.
 • Narcissen: Deze bollen doen het goed op 7 cm afstand van elkaar en 15 cm diep. De bloeiperiode loopt van maart tot en met mei.
 • Sneeuwklokjes: Sneeuwklokjes komen het best tot hun recht als ze op 7 cm van elkaar geplant worden op een diepte van 10 cm. De bloeiperiode is de maand januari. 
 • Tulpen: Tulpenbollen worden op 15 cm diepte geplant en met een afstand van 10 cm. De bloeiperiode loopt van april, tot en met juni. 
 • Krokussen: Met 3 cm afstand en op 6 cm diepte worden de krokus bollen geplant. De bloeiperiode loopt van januari tot en met april. 

GroenRijk Rijswijk 't Haantje Bloembollen & zaden

Bloembollen kopen in Rijswijk?

GroenRijk biedt ieder jaar een enorme collectie bloembollen. Voorjaarsbollen liggen van september tot december in de winkel en dienen in die periode ook geplant te worden. De zomerbollen worden in april / mei geplant, zodra de vorst voorbij is. Bloembollen zijn erg makkelijk en kunnen in iedere grond geplaatst worden, zowel in de volle grond als in een bloembak. Vraag ons gerust om advies als u hiermee aan de slag gaat! 

Zaden kopen bij GroenRijk 't Haantje of bestel in onze webshop

Bij GroenRijk hebben wij een ruim assortiment zaden:

 • voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) o.a. van het merk Blossombs
 • voor de groente- en kruidentuin
 • diverse soorten graszaad
 • weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven!

Zo kunt u zelf uw eigen tuin vormgeven en afwisselen met bloeiperiodes om een prachtige tuin naar eigen stijl in te richten! U kunt uiteraard in onze winkel in Rijswijk langskomen of bestel de tuinzaden gemakkelijk online in onze webshop. Ken je de zaadbommetjes van het merk Blossombs al? Dit is een mix van biologische wilde bloemenzaadjes voor kleurrijke bloemen in de tuin of in een bloempot. Gooi de Blossombs overal neer en geef kleur aan uw omgeving: de tuin, in een bloempot op het balkon, op een braakliggend stukje grond of ergens langs de weg. Daarna is het wachten op een regenbui, de Blossombs zaadbommetjes doen de rest! 

Bloembollen en zaden GroenRijk Rijswijk

Tot ziens bij GroenRijk 't Haantje! 

Heeft u vragen over bloembollen en zaden, of bent u benieuwd naar ons assortiment? U bent van harte welkom bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk! We kunnen u uiteraard voorzien van advies indien nodig en u vindt bij ons tevens alle andere tuin benodigdheden om uw tuin optimaal te onderhouden en uw bollen en zaden mooi uit te laten komen. Graag tot ziens Bij GroenRijk 't Haantje!

Bestel tuinzaden online

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten