Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen zijn er in verschillende maten en voor verschillende tuinen. Bij GroenRijk Rijswijk bent u aan het juiste adres voor een grote diversiteit aan tuinplanten en vaste tuinplanten, voor iedere tuin; groot en klein! Ons tuincentrum is gemakkelijk te bereiken vanuit Delft, Den Haag en omstreken, waar wij u graag helpen bij het uitkiezen van geschikte planten voor uw tuin. Er zijn altijd verschillende opties, afhankelijk van uw wensen en stijl, de grootte én de ligging van uw tuin. Daarom denken wij graag met u mee, of u nu een nieuwe tuin aan het aanleggen bent, of enkel een aantal nieuwe planten erbij wilt. 

Bomen kopen in de omgeving van Rijswijk?

Wellicht denkt u bij bomen niet aan uw eigen tuin, maar aan een groot park of plantsoen. Toch is er een groot aantal bomen dat ook geschikt is voor kleinere tuinen, zoals onder andere:

  • Bolacacia
  • Treurwilgje
  • Krenteboompje

Ook bijvoorbeeld een boom zoals de leilinde is zeer geliefd, omdat deze direct kan dienen als tuinafscherming. Andere populaire varianten zijn de dakplantaan, palmen en olijfbomen. 

Heesters kopen in de omgeving van Den Haag

Heesters zijn struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, met uiteraard een aantal uitzonderingen daargelaten. Een heester kan in de tuin een grote leegte opvullen en in zekere mate bepalend zijn. Dat is voor veel mensen ook juist een doorslaggevende factor: heesters geven de tuin meteen meer body. Vroeg bloeiende heesters worden vooral gekocht voor de mooie getinte en getekende bladeren, dat zijn onder andere:

  • Forsythia
  • Ribes

Ook zijn er heesters die in de winter groen blijven, zoals:

  • Laurier
  • Rhododendron
  • Buxus

Voor heesters is het niet nodig om groene vingers te hebben, omdat ze weinig onderhoud vragen. Een groot voordeel van vele heesters is de vlinders, insecten en vogels die ze aantrekken. Dat zorgt weer voor een gezonde balans in de tuin! Bijvoorbeeld de vlinderstruik is hier een heel populair voorbeeld van. Kiest u graag voor meer kleur in de tuin? De Viburnum, Skimmia en Hebe zijn dan goede opties. 

Coniferen voor uw tuin in de regio Den Haag, Delft en Rijswijk

De naam conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Over het algemeen blijven coniferen 's winters groen, alleen de Larix verliest zijn naalden. De conifeer is gemakkelijk te snoeien, zelfs in diverse mooie vormen. Verder is deze niet lastig qua onderhoud en bijzonderheden. Wel dient u rekening te houden met het feit dat coniferen niet te veel op de wind kunnen staan. Dan beleeft u veel plezier aan de conifeer! U geniet van privacy en mooi groen in de tuin, zonder hier al te veel tijd in te steken. 

Tot ziens bij GroenRijk Rijswijk

U bent van harte welkom in ons tuincentrum, voor ons volledige aanbod aan bomen, heesters en coniferen. Voor iedere tuin zijn er geschikte mogelijkheden te vinden en daar helpen wij u graag bij. Vraag onze medewerkers gerust om advies, zodat u van tevoren alles weet over de juiste standplaats en verzorging. GroenRijk Rijswijk is zeven dagen per week geopend en wij helpen u graag! 

OPENINGSTIJDEN & CONTACT 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten