Vaste tuinplanten

De naam zegt het al: vaste tuinplanten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar 'scheuren'; met een scherpe spade snijdt u er een stuk af. Bij de oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen. De oude kern wordt dan als het ware weggegooid. Het assortiment bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk in vaste tuinplanten is groot. In de zomer bieden wij grotere planten aan om de lege plekken in de tuin snel op te kunnen vullen.

Bestel online!

 

Het planten van vaste tuinplanten

September is een goede maand om vaste planten in de tuin aan te planten. De grond is dan voldoende opgewarmd waardoor de wortels nog goed zullen verankeren voordat de winter er weer aankomt. In september kunt u de vaste planten ook nog uitgraven om ze te scheuren en de jongste buitenste delen mogen dan terug de grond in. Groenblijvende heesters (struiken) en coniferen (sparren) mogen in september verplant worden. Heeft u grote struiken of coniferen in de tuin die u pas volgend voorjaar kan verplanten? Dan doet u er goed aan om deze in september al eens rondom met de spade af te steken. Op deze manier zal de plant de maanden daarna vele nieuwe haarworteltjes aanmaken waardoor ze zich makkelijker zal laten verplanten het komende seizoen. Heeft u toch nog vragen over het planten van vaste tuinplanten? De medewerkers van ons tuincentrum in Rijswijk weten alles over de planten!

Kleurrijke vaste tuinplanten

Onder vaste tuinplanten verstaan we niet alleen bomen, struiken en coniferen. Gelukkig zijn er ook vaste planten die naast het groen ook veel kleur met zich meebrengen! Een beetje kleur in de tuin kan natuurlijk geen kwaad. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pioenroos, Lavendel, Fuchsia en Campanula. Dit zijn prachtige bloeiers die elk jaar weer terug zullen komen. De bloemen van pioenrozen zien er fantastisch uit en de geur van lavendel is natuurlijk onmisbaar in de tuin en geeft dat heerlijke voorjaars/zomer gevoel. De fuchsia wordt ook wel 'Bellenplant' genoemd en dat is niet zo heel gek als u naar de vorm van deze bloemen kijkt. Deze lijken ook daadwerkelijk op belletjes. Hartstikke leuk! De Campanula zien we veel in paars-tinten, maar er zijn ook witte varianten van de Campanula. Wilt u meer informatie over de kleurrijke vaste tuinplanten? U kunt altijd langskomen in ons tuincentrum in Rijswijk of even bellen naar telefoonnummer: 015-2126359.

Vaste tuinplanten kopen nabij Den Haag bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Vaste tuinplanten kopen nabij Den Haag

Voor vaste tuinplanten van goede kwaliteit bent u bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk op het goede adres. Vaste tuinplanten zijn een belangrijk element in uw tuin, dus kunnen niet ontbreken. Ons tuincentrum vindt u een zeer ruim assortiment met vaste planten die wij overzichtelijk voor u hebben klaargezet. Kom snel eens langs! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan uw route en dan zien we u hopelijk snel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten