Eénjarige tuinplanten

Eénjarige tuinplanten worden ook wel perkplanten of zomerbloeiers genoemd. Deze vrolijke planten bloeien een zomerlang. Hartstikke mooi in bijvoorbeeld een balkonbak of gewoon in de tuin. Eénjarige planten zijn planten die een zomer lang bloeien, maar daarna afsterven. Wilt u ze graag in een bak zetten? Dat kan! Maar zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Bij ons tuincentrum in Rijswijk vindt u prachtige éénjarige tuinplanten. Heeft u iets moois uitgekozen? Dan kunt u er meteen een mooie bloempot of plantenbak bij uitzoeken.

Soorten éénjarige planten

Gelukkig zijn bij GroenRijk Rijswijk heel veel verschillende soorten éénjarige planten. Zo is de keuze voor u ruim en moet hier wel een geschikte plant voor u tussen zitten. We hebben enkele voorbeelden van bekende éénjarige planten voor u op een rijtje gezet:

  • Leeuwenbek
  • Petunia
  • Violen
  • Fuchsia
  • Afrikaantjes
  • Goudsbloem

Kuipplanten

De kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee, zoals de oleander, abutilon of lantana. Geef een kuipplant een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin. Let erop dat de kuipplanten in het najaar naar binnen moeten. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Er zijn een paar soorten kruiden die onze zachte winters overleven, zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling in Rijswijk staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. Dat is ideaal toch?

Eénjarige planten kopen in de buurt van Den Haag

Kortom, bent u op zoek naar mooie, kleurrijke éénjarige planten? Breng dan eens een bezoekje aan ons tuincentrum in Rijswijk. Heeft u mooie planten gevonden? Dan kunt u een hele zomer lang gaan genieten  van een tuin of balkon wat mooi in bloei staat. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum. Tevens zijn wij iedere zondag ook geopend. Graag tot ziens bij GroenRijk Rijswijk!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten