Tuingereedschap

Om uw tuin of balkon goed te kunnen onderhouden, kunt u niet zonder goed tuingereedschap. Tuingereedschap zorgt er bijvoorbeeld voor dat u gemakkelijk in de tuin kunt snoeien of harken. Om tuingereedschap te kopen, bent u bij GroenRijk 't Haantje op het goede adres. Wij verkopen onder andere tuingereedschap van Gardena. De medewerkers van ons tuincentrum in Rijswijk helpen u graag bij het uitzoeken van het juiste gereedschap. Wij hebben echt alles wat u zoekt!

Basis tuingereedschap

Voor goed tuingereedschap bent u bij ons tuincentrum in Rijswijk op het juiste adres. Om lekker in de tuin te kunnen rommelen heeft u echt wel wat basis tuingereedschap nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Spade - Bij het kiezen van de juiste spade (ook wel schop genoemd) is de lengte van de steel belangrijk. Bij het kiezen van de juiste lengte zult u uw rug niet belasten wanneer u de spade gaat gebruiken.
 • Schoffel - Heeft u een lichte vorm van onkruid in de tuin? Dan kunt u met een schoffel dit onkruid gemakkelijk afsnijden. Is de grond wat harder? Dan kunt u beter een hak gebruiken. 
 • Hark - De hark gebruikt u bijvoorbeeld wanneer grind of aarde geëgaliseerd moet worden. Daarnaast is een hark ook erg handig wanneer u los onkruid bij elkaar wilt harken.
 • Greep - Een greep is een zeer stevige vork met vier tanden waarmee gemakkelijk grond omgespit kan worden. 
 • Snoeischaar - Ook een snoeischaar kan zeker niet ontbreken in de basis tuingereedschap. Wij adviseren u om een snoeischaar te kiezen met roestvrijstalen messen. Ook voor linkshandige mensen zijn er snoeischaren in ons tuincentrum te koop.
 • Plantschep - Een plantenschep is natuurlijk erg handig wanneer u bijvoorbeeld bollen gaat planten. Plantenschepjes zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zelfs voor het planten van wat grotere planten zijn geschikte plantenscheppen te vinden.
 • Takkenschaar - Voor het snoeien van bijvoorbeeld kleine bomen of stuiken is een takkenschaar erg handig. 
 • Drietandkrabber - De drietandkrabber heeft drie haken die door de grond gehaald kunnen worden. Met de drietandkrabber kunt u gemakkelijk de grond los halen en onkruid los halen.

Tuingereedschap kopen bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk

Onderhouden van uw tuingereedschap

Om lang plezier van uw tuingereedschap te hebben, is het verstandig om het gereedschap goed te onderhouden. De tuingereedschap experts van ons tuincentrum in Rijswijk hebben enkele onderhoud tips voor u op een rijtje gezet:

 • De verschillende soorten snoeigereedschap kunt u scherp houden door deze af en toe eens te slijpen.
 • Aan sommige soorten tuingereedschap zit een houten steel. Deze kunt u verzorgen met lijnzaadolie. Op deze manier zal het hout niet los gaan zitten.
 • Om te voorkomen dat er onnodig water in de kruiwagen of gieter blijft staan, kunt u deze het best op z'n kop zetten.
 • Een tuinslag dient nooit lang in de zon te liggen. In de slang blijft altijd een laagje water achter en door de warmte van de zon kan dit de legionellabacterie veroorzaken.
 • Heeft u een roestplekje op het gereedschap? Schuur deze dan weg met een klein stukje schuurpapier en vet hem vervolgens in.

Tuingereedschap kopen in Rijswijk

Kom eens een kijkje nemen op onze tuingereedschap afdeling bij GroenRijk 't Haantje in Rijswijk. Naast de basis tuingereedschap verkopen wij uiteraard ook elektrisch tuingereedschap, zoals bijvoorbeeld grasmaaiers, snoeischaren, bladblazers en kettingzagen. Dan kunt u meteen ook ons ruime assortiment met tuinplanten en bloempotten zien! Wilt u tuingereedschap online bestellen? Dat kan uiteraard ook via onze webshop! Ons tuincentrum is ook gemakkelijk te bereiken wanneer u in Den Haag of Delft woont, dus kom gerust eens langs. Plan hieronder uw route en dan hopen we u snel een keer te mogen verwelkomen!

Bestel handgereedschap